Lijstjes

Waarom boekwinkels in het buitenland bezoeken zo leuk is


Altijd als ik in het buitenland ben en ik zie een boekwinkel, dan móet ik echt even naar binnen. Ik vind het zo leuk om dat in het buitenland te doen. Waarom? Dat lees je hier.

Dezelfde covers

Eigenlijk zoek ik altijd naar boeken die dezelfde covers hebben als wij. Als een soort spelletje. Hoe leuk is het om de titel in het Spaans, Italiaans, Pools te ontcijferen? Vooral als er tekeningen in staan ben ik altijd erg benieuwd of deze hetzelfde zijn of dat het land ervoor heeft gekozen om er niks mee te doen, of misschien wel totaal andere tekeningen!

Juist níet dezelfde covers

Maar natuurlijk ook andersom. En dat vind ik misschien nog wel leuker. Hoe ziet dat ene boek eruit in het land waar je op dat moment bent? Hoe heeft de Italiaanse, Franse, Portugese uitgeverij de cover ontworpen, is deze mooier dan die ik in mijn boekenkast heb staan?

Zo ouderwets

Natuurlijk, overal zijn luxe en moderne boekwinkels te vinden. Maar juist in het buitenland kan het er soms zó rommelig en gezellig zijn. Boeken die overal en nergens staan in een veel te klein winkeltje. De eerste die dan in mij opkomt is de boekwinkel in Parijs, de bekende Shakespeare and Company. En juist doordat het zo ouderwets lekker rommelig is, vind ik het gezellig en leuk om door de winkel te neuzen. Ook al koop je hoogstwaarschijnlijk geen boek omdat je het soms niet eens kunt lezen.

Nieuwe ideeën opdoen

Sommige ideeen van boekwinkels zie je overal. Maar soms kom je ook nieuwe ideeen tegen. Misschien heeft die ene boekwinkel wel een super toffe manier gevonden om een boek aan te prijzen. Vooral als verkoper is dit denk ik erg leuk om te zien. (Maar als koper natuurlijk ook ;-))

Loop jij vaak een boekwinkel in als je in het buitenland bent?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *