Lijstjes

Waarom boekblogger zijn het leukste ooit is


Boekbloggers schieten tegenwoordig de grond uit. Niet erg natuurlijk, nóg meer leesplezier op internet! Wij doen het dan ook 6 jaar lang al met ontzettend veel plezier. Dit is waarom boekblogger zijn het allerleukste ooit is!

Je maakt van je hobby je werk
Natuurlijk verdient lang niet iedereen geld met het boekbloggen, toch kun je wel zeggen dat een blog bijhouden een soort van je werk is. Je deelt je boekenliefde met de rest van de wereld én mensen vinden het nog leuk om te lezen ook. Geweldig toch?

Je leert zó veel nieuwe boeken kennen
Door bijvoorbeeld persberichten binnen te krijgen leer je enorm veel nieuwe boeken kennen. Maar ook doordat je steeds verder in de boekbloggen wereld wordt getrokken. Hierdoor lees je de ervaringen van anderen en ook hierdoor leer je meer nieuwe boeken kennen.

Het staat ook best wel tof
Zeg nou zelf, zeggen ‘ik ben boekblogger’ staat best wel tof. Het klinkt interessant en vaak knoop je hiermee direct een gesprek met iemand aan. Mensen die de term boekblogger niet kennen willen vaak maar wat graag weten wat het precies inhoudt.

Soms lees je als eerste het boek
Doordat je bijvoorbeeld een boek vooruit mag lezen. Het is echt ontzettend leuk om een groot pakket in je brievenbus te mogen ontvangen. Vaak is het boek nog niet eens een boek, maar bestaat het uit een hele berg A4’tjes.

Je mag ALTIJD over boeken praten
Misschien worden mensen in jouw omgeving er soms een beetje gek van dat je altijd over boeken praat. Als je een boekenblog hebt, is dit niet meer het geval. Iedereen die op jouw blog komt zal het leuk vinden om alleen maar over boeken te lezen.

Het contact is erg fijn
Je hebt als boekblogger contact met je lezers, maar ook met de uitgeverij en zelfs met de auteurs. Dit allemaal is natuurlijk hartstikke leuk en best bijzonder om mee te maken. Hoeveel mensen in Nederland kunnen nou zeggen ‘ja, ik heb regelmatig contact met alle uitgevers in Nederland’.

Herken jij jezelf hierin als boekblogger? Of sta je nu te trappelen om te beginnen?

BewarenBewaren

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *