waar is grace
Boekrecensies,  Thriller

Waar is Grace – Emily Elgar

Meg wordt dood gevonden, haar dochter Grace spoorloos. Een spannend begin van de thriller Waar is Grace van Emily Elgar. Benieuwd naar wat ik ervan vond? Je leest de recensie van Waar is Grace hier.

Waar gaat Waar is Grace van Emily Elgar over?

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Waar is Grace begint meteen al spannend en mysterieus. Cara ontdekt dat haar buurvrouw Meg vermoord is in haar eigen woning. Samen met journalist Jon wil ze erachter komen wie de dader is. De politie denkt dat Megs ex-man haar vermoord heeft, maar daar denken Jon en Cara anders over. Ook is Grace, die aan spierdystrofie, epelepsie en andere kwalen lijdt, spoorloos verdwenen. Meg en Grace zijn geliefd in het stadje waar ze vandaan komen.

‘Waar is Grace is een spannend verhaal dat sterk wordt opgebouwd’

Emily Elgar neemt je mee in het mysterie rondom Meg en Grace. Je leest stukken dagboek van Grace, maar je beleeft het verhaal ook vanuit het perspectief van Jon en Cara. Het is al snel duidelijk dat de schrijfster je op het verkeerde been wil zetten. Je leert de personages Jon en Cara goed kennen, wat ik op zich fijn vind, maar dit leidt ook wel af van het oorspronkelijke verhaal. Op een gegeven moment heb je als lezer wel in de gaten hoe de vork in de steel zit, maar dan duurt de ontknoping nog best lang. En dat is zonde! Dat haalt de spanning uit het boek, terwijl je in de eerste helft van Waar is Grace juist wel sterk is opgebouwd en het boek ingetrokken wordt.

De algehele schrijfstijl is vlot, waardoor het boek lekker wegleest. Verwacht geen thriller van de bovenste plank. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is bizar om te beseffen dat dit verhaal dus – om en nabij – echt heeft afgespeeld. Daarvan krijg je echt de rillingen! Ik zal uiteraard niet spoileren, daar moet je het boek zelf voor lezen!

Waar is Grace is het eerste boek van Emily Elgar dat in het Nederlands is vertaald. Ondanks dat ik niet blown away ben door Waar is Grace, ben ik wel benieuwd naar andere boeken van de schrijfster. Er zit wat in haar schrijfstijl dat me aantrekt.

Pluspunten: 
+ Fijne schrijfstijl
+ Spanning wordt opgebouwd

Minpunten: 
– Voorspelbaar
– Spanning ebt weg

Bestel dit boek bij Bol.com. 

waar is grace

Titel: Waar is Grace
Auteur: Emily Elgar
Verschenen: Juni 2020
Pagina’s: 273
Uitgeverij: de Fontein

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *