Waar ik ga
Boekrecensies,  Roman

Waar ik ga – Gayle Forman

Gayle Forman is bekend van onder andere If i Stay. Waar Ik Ga is haar nieuwste boek, dat uitkomt op 20 april. Ik mocht het boek alvast vooruit lezen en de recensie lees je hier. Wil je zelf alvast het eerste hoofdstuk lezen? Dan zit je hier goed.

Op het moment dat Freya haar stem verliest tijdens het opnemen van haar debuutalbum, wil Harun weglopen met de jongen van wie hij houdt en komt Nathaniel na een familietragedie aan in New York. De drie ontmoeten elkaar in Central Park waarna hun wegen niet meer scheiden. Door beetje bij beetje delen van hun verleden aan elkaar te onthullen, proberen ze samen de weg terug naar zichzelf te vinden.

Het fijnste aan de boeken van Gayle Forman, vind ik toch wel de schrijfstijl. Ze schrijft zo makkelijk en zelfs in dit boek, met drie personages, is het heerlijk doorlezen. Het verhaal gaat over drie personen, Freya, Harun en Nathaniel. Door een ongeluk, waar ze op de een of andere manier alle drie bij betrokken zijn, komen hun verhalen langzaam aan het licht.
Het boek geeft een prachtige boodschap met zichzelf mee. Al aan het begin van het boek begin je die boodschap door te krijgen, maar dat maakt het boek zeker niet minder leuk. Gayle Forman maakt je nieuwsgierig naar de verhalen die erbij horen. Doordat de hoofdstukjes met de personages zo snel afwisselen en ze vrij kort zijn, leest het in een rap tempo door. Voor ik het wist had ik dit boek dan ook uitgelezen.

‘Waar ik ga leest als een speer!’

Wat ik erg opvallend vond, was dat ik de personages stuk voor stuk leuk vond om te lezen. Vaak is het zo bij een boek met meerdere personages, dat de ene persoon je beter ligt dan de andere. In dit boek is dat niet het geval. Misschien komt het doordat Gayle de personages gewoonweg zo duidelijk en goed neer kan zetten. Misschien ook wel doordat je direct leest hoe de personen zijn en wat ze aan het doen zijn. Ze hebben hun eigen verhaal en die krijg je ook te horen in het boek. Hierdoor kun je je goed inleven in de personen en heb je aan het einde niet het gevoel dat je nog steeds geen flauw idee hebt wie ze eigenlijk zijn.
Waar Gayle Forman wat mij betreft een groot risico heeft genomen om een verhaal zo neer te zetten met deze drie personen, is ze er belachelijk goed uitgekomen. Die schrijfstijl, het inleven in de personages, de verhalen die erbij horen, maar vooral hoe fijn het boek eigenlijk wel niet leest. Ik ben fan!
Het boek verveelt zeker niet. Als je begint aan de eerste pagina’s weet je niet hoe snel je door moet lezen. Een voordeel (en stiekem ook nadeel) is dan ook dat het boek niet zo dik is. Wat mij betreft had het langer door mogen gaan, maar aan de andere kant was dit ook precies de juiste lengte. Geen gedoe eromheen, geen verhalen die uitgemolken worden en vooral heel erg fijn om tussen al die dikke boeken door te lezen.
Gayle Forman is zeker weten één van mijn favoriete schrijfsters en dit boek komt dan ook te staan bij mijn favoriete lijstje van haar boeken. Mocht je houden van heerlijke luchtige verhalen, een beetje triest maar vooral prachtig om te lezen, dan is dit boek zeker weten iets voor jou.

Meer recensies lezen van de boeken van Gayle Forman? Klik dan hier.

op het spel

Titel: Waar ik ga
Auteur: Gayle Forman
Verschenen: 20 april 2018
Pagina’s: 240
Uitgever: Uitgeverij Moon

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.