Boekrecensies, Young adult

Waar het licht is – Jennifer Niven

Waar het licht isTitel: Waar het licht is
Auteur: Jennifer Niven
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 336
Uitgever:  Moon
Originele titel: All the Bright Places

Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken. ‘Ik ben kapot en geen mens die me kan maken.’
Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus. ‘In dat ogenblik dat onze auto zich door de vangrail boorde stierven mijn woorden ook.’ Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school – vanaf dat moment begint hun verhaal. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn…

Mening over Waar het licht is

Huilen om boeken doe ik met regelmaat. In het openbaar vind ik het wat ongemakkelijk en stop ik het weg, maar nu beleefde ik iets totaal nieuws. Op zaterdag, na het werk, was mijn tram te laat. De wind was te voelen in mijn nek, en het begon al frisser te worden. Ik besloot om Waar het licht is verder te gaan lezen. Tot ik op een punt kwam waarbij de tranen over mijn wangen rolden. Ik kon het niet stoppen, en het maakte me ook niet uit wat men over me dacht. Ik zat vol met emoties na het lezen van dit boek. Toen de tram (eindelijk) op kwam dagen en hij me thuis afzette moest ik verder met lezen. En huilen. Nog nooit huilde ik zoveel om een boek.

Waar het licht is is een onwijs mooi boek. Om de beurt lees je over Violet en Finch. Elke bladzijde die je leest, zorgt ervoor dat je steeds meer om hen gaat geven. Finch heeft het niet makkelijk met zichzelf en op school en je leeft ontzettend met hem mee. Violet voelt zich een ander mens na de dood van haar zus. Ze raken bevriend en zo vervolgt het verhaal. Ze leren elkaar steeds beter kennen, door en door. Ze helpen elkaar in situaties, maken elkaar aan het lachen. En natuurlijk speelt verliefdheid ook een grote rol in het boek, dat was onvermijdelijk.

Na het lezen van Waar het licht is, was ik helemaal kapot. Ik wilde geen ander boek meer, ik wilde meer. Ik moest meer lezen van dit boek. Dit boek zal me heel lang bijblijven, en ik kan hem dan ook zeker aan iedereen aanraden. Het is een onwijs realistisch verhaal en zou zomaar kunnen afspelen in jouw omgeving, en daarom raakte het me misschien ook zo.

Ben je een liefhebber van boeken als Eleanor & Park? Ik geef je de zon? Boeken waardoor je meerdere emoties tegelijk voelt? Boeken waar je om moet lachen, maar ook waar je om moet huilen? Zoek je een goed YA boek, dat zich afspeelt in het heden en waarin je je prima kunt inleven? Dan is dit boek helemaal wat voor jou. Ik kan je alleen maar van harte aanraden om dit boek te kopen of te lenen en vooral te lezen. Zet hem bovenaan je verlanglijstje, je zult er geen spijt van krijgen.

Meer recensies lezen van de boeken van Jennifer Niven? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Emmy mei 10, 2015 at 08:41

  Ik vond dit ook een heel indrukwekkend boek, al wist ik niet tot emoties geraakt te worden (had ik wel verwacht!). Wel voelde Violet en Finch als echte vrienden, waardoor het moeilijk was om afscheid van ze te nemen.

 • Reply Merith mei 10, 2015 at 09:23

  Wauw! Toch maar eens bestellen denk ik!

 • Reply Daniëlle mei 10, 2015 at 11:38

  Ik vond dit boek ook zo indrukwekkend! Heb ook zeker een traantje gelaten, maar pas aan het eind. Tot aan de helft van dit boek raakte het me niet, maar op het eind… wel!

 • Reply Dieuwke mei 10, 2015 at 14:08

  Oe jaa! Deze wil ik nu helemaal graag lezen! Alleen dan lees ik ‘m wel thuis en niet ergens openbaar met die hormonenbom in me xD

 • Reply Jolien mei 10, 2015 at 14:56

  Ik heb het boek net gekocht en heb er zo’n hoge verwachtingen van! 🙂

 • Reply G mei 10, 2015 at 20:38

  Ik hoopte dit boek voor mijn verjaardag te krijgen, maar helaas. Ik zal hem zeker snel kopen!

 • Reply beautifulday4makeup mei 11, 2015 at 10:27

  Oei, dat is moeilijk h als je het niet droog kunt houden bij een boek

 • Reply Esther mei 12, 2015 at 11:57

  Ooh ik wil dit boek nu zo graag lezen! Door jullie recensie ben ik verkocht. 🙂

 • Leave a Reply