vrouwen zonder genade
Boekrecensies,  Thriller

Vrouwen zonder genade – Camilla Läckberg

Het eerste boek van 2020 is uit: Vrouwen zonder genade van Camilla Läckberg. Benieuwd wat ik van het boek vond? Je leest de recensie hier.

Waar gaat Vrouwen zonder genade over?

Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek. Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…

Drie korte verhalen, soms zijn de hoofdstukken nog geen pagina lang. Vrouwen zonder genade bevat slechts 156 pagina’s en dat zorgt ervoor dat je het boek binnen no time uithebt. Je leest de verhalen van Ingrid, Birgitta en Victoria. Alledrie vrouwen die hun man liever kwijt dan rijk zijn. Ingrids man gaat vreemd, Birgitta’s man mishandelt haar en Victoria’s man behandelt haar als slaaf die het huis niet mag verlaten. Drie heftige verhalen die je echt aan het denken zetten.

De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je snel in het verhaal komt en meteen door wil lezen. Läckberg heeft een fijne, vlotte schrijfstijl waardoor je zo door het verhaal vliegt, net als bij haar boek Gouden Kooi. Van mij had dit boek nog veel meer pagina’s mogen bevatten, want sommige dingen worden wel afgeraffeld. Omdat het boek zo weinig pagina’s heeft, is er ook weinig mogelijkheid om de diepte in te duiken.

“Vrouwen zonder genade van Camilla Läckberg is kort, maar krachtig”

Al met al vind ik het een fijne novelle om even tussendoor te lezen. Vrouwen zonder genade is een perfect boek om je uit je leesdip te trekken, want je hebt dit boek dus echt heel snel uit.

Meer recensies lezen van de boeken van Camilla Lackberg? Klik dan hier.
En klik hier om het boek direct te bestellen!

vrouwen zonder genade

Titel: Vrouwen zonder genade
Auteur: Camilla Läckberg
Verschenen: november 2019
Pagina’s: 156
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 3,5/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.