vraag het aan veerle
Adorable Bookclub,  Feelgood

Vraag het aan Veerle (Sportschool #1) – Renée Olsthoorn

Vraag het aan Veerle is het eerste deel in de Sportschool-serie, geschreven door Renée Olsthoorn. Emily van de Adorable Bookclub las het boek. Hier lees je wat zij van dit boek vindt.

Waar gaat Vraag het aan Veerle over?

De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature vrijkomt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én zumba-instructrice. Nice, nu ze kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Haar uitzuigerige ex blijft haar achtervolgen en ondertussen heeft Veerle haar oog laten vallen op een onbereikbare man. Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger, dat blijkt wel weer.

Veerle is een extraverte, spontane jonge vrouw met een grote vriendinnengroep. Door haar enthousiasme voor dansen gaat ze iedere dag met veel plezier naar haar werk in de sportschool, waar ze bij kan kletsen met haar “zumbies” – haar zumba vriendinnen. Ze fietst regelmatig heen en weer door Den Haag, onder andere naar haar opa en oma, met wie ze een goede band heeft. Veerle uit zich gemakkelijk over wat er door haar hoofd gaat, wat er in haar leven speelt en wat haar onzeker maakt. Het beëindigen van de relatie met haar ex werkt bevrijdend voor haar, maar ze wordt verliefd op een man die minder bereikbaar is. Typisch! Veerle weet niet precies wat er speelt in zijn leven, maar dat er wat speelt is duidelijk. Dit maakt dat ze met een hoop twijfels rondloopt over haar liefde voor deze man. Wat is er toch met hem aan de hand?

Doordat ik zelf in Den Haag woon, vond ik het leuk om als het ware met Veerle mee te fietsen door alle buurten die mij bekend zijn. De stijl van de schrijfster, Renée, vond ik wat jeugdig, alsof dit boek vooral voor hele jonge meiden is geschreven. Het ligt er soms wat dik bovenop, bijvoorbeeld dat Veerle steeds moet blozen of dat zij aan iedereen een luisterend oor biedt ‘omdat ze psychologie gestudeerd heeft’. Dit soort gedachten worden letterlijk uitgeschreven, wat ik de kwaliteit van het boek geen goed vond doen.

‘Vraag het aan Veerle is een fijne, luchtige feelgoodroman’

De verhaallijn in het boek is vermakelijk, mede omdat Veerle geregeld onhandig is en van alles meemaakt in haar privéleven. Haar leven is nooit saai, dus zijn de hoofdstukken dat ook niet. Iets meer diepgang was voor mij wel op zijn plek geweest, want het gaat Veerle aardig voor de wind. Ondanks dat leest het boek snel weg en is het zeker een feelgoodroman te noemen. Veerles liefde voor de nieuwe man in haar leven vond ik een leuke toevoeging, waardoor ik benieuwd was naar de afloop van deze verhaallijn. Ben je nieuwsgierig geworden en op zoek naar een luchtig boek dat snel wegleest? Dan is dit zeker iets voor jou! Ik ben benieuwd naar het vervolg van deze sportschooltrilogie.

Bestel hier het boek op Bol.com

vraag het aan veerle

Titel: Vraag het aan Veerle (Sportschool #1)
Auteur:Renée Olsthoorn
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *