Voordelen van e-books
Boeken

Voordelen van e-books

Ben je benieuwd of e-books iets voor jou zijn? E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op je e-reader, tablet en op je telefoon. Het is een hele fijne manier om veel boeken bij de hand te hebben voor minder geld en vooral voor minder gewicht. In dit artikel delen we de voordelen van e-books met je.

Laatste update: juni 2024

Voordelen van e-books

1. We blijven Hollanders! E-books zijn vaak goedkoper dan papieren boeken. Je kunt via je bibliotheek lidmaatschap gratis gebruikmaken van de online Bibliotheek-app, een digitaal abonnement nemen of juist voor weinig geld af en toe een e-book kopen.

2. Je kunt e-books lezen op een e-reader maar ook op je telefoon of op een tablet. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen wel device het beste bij jou past.

3. Je kunt echt heel, heel veel boeken kwijt op je e-reader. Echt heel handig als je op vakantie gaat of veel onderweg bent, daardoor heb je veel boeken tot je beschikking.

4. Je hebt altijd een boek bij je. Zo handig! Als je even ergens zit te wachten dan kun je je boek er even bij pakken en lezen. Verveel je je? E-book erbij.

5. Je kunt e-books overal downloaden, waar je ook bent. De winkels hoeven er niet voor open te zijn, wat echt heel fijn is.

6. Je kunt e-books helemaal afstemmen op wat je prettig vindt: helderheid, lettergrootte en soms zelfs lettertype. Alles is aan te passen. Wil je liever geel licht of blauw licht? Alles is aan te passen.

7. Een e-book neemt geen gewicht in. Vooral als je op reis bent is dat heel fijn. Je kunt honderden boeken meenemen op vakantie.

8. Er zijn steeds meer uitgeverijen die zich richten op alleen e-books en luisterboeken. Dat betekent dat je geen fysieke boeken van deze uitgeverij kunt lezen.

Onze favorieten e-readers:

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou: 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *