Boeken,  Roman

Voor wat hoort wat – Sophie Kinsella

YES! Sophie Kinsella is terug. Ik heb al haar boeken gelezen, dus Voor wat hoort wat moet natuurlijk ook in het lijstje van mijn gelezen boeken. Hier lees je wat ik van het nieuwste boek van Sophie Kinsella vind!

Waar gaat Voor wat hoort wat over?

Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?

Als er een nieuw boek van Sophie Kinsella is, moet ik die lezen. Ik heb immers al haar boeken gelezen. Dit boek gaat over Fixie Farr, de underdog van haar familie. Ze denkt eerst aan anderen voordat ze voor zichzelf opkomt. Fixie werkt in de familiezaak en staat altijd in de schaduw van haar broer en zus. Ze is hopeloos verliefd op Ryan, een jeugdvriend die haar al jaren aan het lijntje houdt. Dan redt ze de laptop van Sebastian, die haar vervolgens een IOU (I owe you) schrijft op een kartonnetje van een koffiebeker. Voor wat hoort wat. En zo helpen ze elkaar regelmatig met dingen, want ze staan bij elkaar in het krijt.

Voor wat hoort wat van Sophie Kinsella is een fijne feelgood roman!

De verwachtingen zijn altijd hoog bij een nieuw boek van Kinsella. We zijn natuurlijk erg verwend met haar toppers zoals Shopaholic. Haar schrijfstijl is in Voor wat hoort wat lang niet zo komisch en gevat meer als in haar vorige boeken, maar toch weet je dat dit een Kinsella is. Haar typerende humor sluimert zo hier en daar toch door het verhaal heen. De karakters in het boek blinken niet echt uit in dit boek. Fixie is maar een gewoon persoon, waardoor je je wellicht toch goed kunt identificeren met haar. Toch is er iets met Fixie waardoor ze een beetje irritant is, maar dat zwakt wel af naarmate het verhaal vordert.

Ik was niet helemaal ondersteboven van Voor wat hoort wat, maar als echte Sophie Kinsella fan moet je dit boek toch wel gelezen hebben. De schrijfstijl van Kinsella is fijn en je leest er makkelijk doorheen. Kortom: een fijne feelgood!

Lees hier alle recensies van de boeken van Sophie Kinsella.

Voor wat hoort wat Sophie Kinsella

Titel: Voor wat hoort wat
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: maart 2019
Pagina’s: 400
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 3,5/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *