Voor mij
Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Voor mij – Jojo Moyes

Fleur, van onze Adorable Bookclub, las het boek Voor mij, geschreven door Jojo Moyes. Dit is het derde deel van de reeks die over Louisa Clark gaat. Fleur is een groot fan van het eerste boek en ook het tweede boek maakte veel indruk op haar. Kan Voor mij net zo’n indruk maken als de voorafgaande boeken? Je leest het hier.

Waar gaat Voor mij over?

Louisa Clark heeft besloten de stap te wagen: Ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar prille relatie met Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepen gegooid, want het leven van haar werkgevers, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Het geld en de luxe te spijt blijkt hun leven niet bepaald een sprookje. Als Lou op een society-event de charmante Joshua Ryan ontmoet, lijken heden en verleden door elkaar te gaan lopen. Lou’s hart ligt in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Ik was enorm blij toen ik las dat ik dit derde deel van deze geweldige serie mocht gaan lezen. Ik vind Louisa Clark zo geweldig en de verhalenlijn zo heerlijk geschreven! Deel twee was tot op heden mijn favoriet, dus ik was heel benieuwd of deel 3 daar wat aan zou kunnen veranderen…

Toen ik aan dit boek begon was ik ontzettend nieuwsgierig naar wat het brengen zou. Want van deel twee wist ik nog te herinneren dat Lou na lang twijfelen toch inderdaad besloten had naar New York te gaan. Maar ze ging dit wel doen om weer voor iemand te zorgen. Ik hoopte niet dat dit dan weer zo’n zelfde deel als het eerste deel zou worden. Gelukkig was dit niet het geval. Ze gaat namelijk inwonen bij een van de rijkste familie’s van New York en gaat aan de slag als assistente van de vrouw van meneer Gopnik. Een bijzondere vrouw. En dat heeft wel wat. Want door deze nieuwe baan komt ze in bizarre situaties terecht, en leert ze nieuwe gewoontes en mensen kennen. Want New York is inderdaad niet te vergelijken met Engeland: dit nieuwe leven moet Lou ook nog eens zien te combineren met haar relatie met ambulance man Sam. Ik kan je alvast verklappen dat het een aantal bijzondere dingen gebeuren! Letterlijk alsof je New York zelf binnen stapt. Zo bijzonder hoe Jojo Moyes je zo laat meeslepen!

‘Voor mij is een verhaal dat je niet los laat’

Dat dit verhaal zich in een totaal andere wereld afspeelt maakt al dat je meer wilt weten. Maar dat is niet het enige. Want behalve de omgeving wordt Louisa een geheel nieuwe Louisa: Louisa 2.0. En daar moet je van houden. Ze neemt in dit deel een aantal beslissingen die je voelt op het moment dat ze ze neemt, maar je weet niet zeker of dit wel de juiste beslissing is. Dat maakt dit verhaal denk ik wel helemaal compleet, daardoor komen de nodige emoties naar boven. Voor mij is niet te vergelijken met deel één en twee, maar het is zeker de moeite waard. Ik heb kennis mogen maken met Louisa 2.0 en stiekem vind ik dit nog wel de leukste van de Louisa’s die we mee hebben mogen maken. Dat maakt dat dit laatste deel nu boven aan mijn lijstje staat van de favoriete van deze reeks: omdat het zoveel moois bezit en het verhaal je niet los laat.

Ik kan je trouwens wel aanraden om eerst de voorgaande delen te lezen als je dat nog niet gedaan hebt. Er komen naar mijn idee meerdere dingen van het verleden aan bod dan in deel twee dus anders mis je toch wat achtergrond informatie. Lees hier de recensie van Voor jou (#1). Lees hier de recensie van Een leven na jou (#2).

Meer recensies lezen van de boeken van Jojo Moyes? Klik dan hier.

 

Voor mij

Titel: Voor Mij
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: Februari 2018
Pagina’s: 462
Uitgever: Uitgeverij de De Fontein
Oorspronkelijke titel: Still Mebol-button

Rating: 4,7/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *