Films

Film: Now Is Good

Now Is Good Titel: Now Is Good
Regie: Ol Parker
Verschenen: oktober 2012
Duur: 103 minuten
Cast: Dakota Fanning, Jeremy Irvine
Genre: Drama, romantiek

Tessa Scott (Dakota Fanning) weet zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet haalt. Ze lijdt aan de ongeneeslijk zieke vorm van kanker: leukemie. Tessa besluit een lijstje te maken met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat: een jointje roken, de hele nacht feesten, dronken worden, gearresteerd worden en seks hebben.

Mening over Now Is Good

Voor ik doodga (Now Is Good) is gebaseerd op het gelijknamige boek dat geschreven is door Jenny Downham. Tessa’s ouders zijn gescheiden en haar vader gaat mee naar alle behandelingen, terwijl haar moeder er niks mee te maken wil hebben. Tessa heeft besloten om te stoppen met de chemo’s: het heeft geen zin meer want de kanker zit overal in haar lichaam. Ze probeert alles uit haar leven te halen wat er nog in zit: as much as I can, as fast as I can is hetgeen dat ze zegt. It’s one journey to the end. Tessa wil geen medelijden van de mensen om haar heen. Ze is er alleen totaal niet op voorbereid als ze plots haar buurjongen Adam ontmoet die duidelijk niet doorheeft hoe ziek Tessa is. Ze krijgen samen een ontzettend speciale band, wat Tessa’s vader niet leuk vindt. Hij wil niet dat zijn dochters laatste dagen worden ingepikt door een tienerliefde die niks voorstelt. Toch blijven ze contact met elkaar houden en maken ze de meest bijzondere dingen mee.

Now Is Good is een ontzettend mooie, emotionele film over een 17-jarig meisje dat vecht tegen haar ziekte. Het is een film met een lach, maar zeker ook een heleboel tranen. Tip: Houd tissues bij de hand, want ik moest nog een kwartier nasnotteren. Zo’n emotionele film! Een aanrader om te kijken.

Rating: 7,8/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.