Film: Voor ik doodga (Now Is Good) - Adorable Books
Films

Film: Voor ik doodga (Now Is Good)

Titel: Now Is Good
Regie: Ol Parker
Verschenen: oktober 2012
Duur: 103 minuten
Cast: Dakota Fanning, Jeremy Irvine
Genre: Drama, romantiek

Tessa Scott (Dakota Fanning) weet zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet haalt. Ze lijdt aan de ongeneeslijk zieke vorm van kanker: leukemie. Tessa besluit een lijstje te maken met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat: een jointje roken, de hele nacht feesten, dronken worden, gearresteerd worden en seks hebben.

Mening:

Voor ik doodga (Now Is Good) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Downham. Tessa’s ouders zijn gescheiden. Haar vader gaat mee naar alle behandelingen, terwijl haar moeder er niks mee te maken wil hebben. Tessa heeft besloten om te stoppen met de chemo’s: het heeft geen zin meer. De kanker zit overal in haar lichaam. Ze probeert alles uit haar leven te halen wat er nog in zit: as much as I can, as fast as I can. It’s one journey to the end. Tessa wil geen medelijden. Ze is er alleen totaal niet op voorbereid als ze plots haar buurjongen Adam ontmoet die duidelijk niet doorheeft hoe ziek Tessa is. Ze krijgen samen een ontzettend speciale band, wat Tessa’s vader niet leuk vindt. Hij wil niet dat zijn dochters laatste dagen worden ingepikt door een tienerliefde.

Voor ik doodga is een ontzettend mooie, emotionele film over een 17-jarig meisje dat vecht tegen haar ziekte. Een film met een lach, maar zeker ook een heleboel tranen. Houd tissues bij de hand, want ik moest nog een kwartier nasnotteren.

Rating: 7,8/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Anneke september 16, 2013 at 12:41

    Ik vond het boek niet zo leuk, waardoor de film me eigenlijk ook niet zo trekt.

  • Reply Joanydvv september 17, 2013 at 13:32

    Ik vond het ook een erg mooie film.

  • Reply Annelies@Boekboetiek september 19, 2013 at 20:57

    Hele mooi film! Het boek heb ik niet gelezen.

  • Leave a Reply