Geek girl 6 Voor altijd
Boekrecensies,  Chicklit,  Jeugd

Geek girl voor altijd (Geek girl #6) – Holly Smale

Het allerlaatste deel van Geek Girl is aangebroken: Voor altijd. Jammer dat het eindigt? Of is het juist uitgemolken? Lees snel verder om te zien wat ik van het laatste deel vind.

Geek Harriet Manners wist altijd al veel, maar tijdens haar modellencarrière heeft ze een hoop bijgeleerd. Dat modellenwerk geen garantie is voor populariteit bijvoorbeeld (net zomin als eindeloos veel lijstjes maken). Dat de mensen die van je houden je nemen zoals je bent. En dat je niet altijd op statistieken kunt vertrouwen… Want statistisch gezien heb je meer kans je Australische ex-vriendje níét tegen te komen in Australië dan wel. Maar natuurlijk loopt Harriet hem tegen het gebruinde lijf, en dat terwijl bijna-maar-nog-niet-helemaal-vriendje Jasper thuis in Engeland is gebleven. Kan dat wel goed gaan?

Voor altijd is het laatste deel in de zesdelige serie van Holly Smale. Bij het denken aan zes boeken, schrikt mij dat altijd erg af. Is het niet te veel uitgemolken? Moeten het er wel zo veel zijn? In het geval van Geek Girl kan ik met zekerheid zeggen dat deze zes delen mij nooit hebben verveeld. Elk deel heb ik stuk voor stuk met ontzettend veel plezier gelezen en stiekem ben ik dan ook wel een beetje teleurgesteld zelfs dat het eindigt.
De boeken van Geek Girl zijn erg goed te lezen voor tieners en daarom denk ik ook dat ze perfect als cadeau zijn voor de tienerboekenwurm. Misschien zelfs een beetje herkenbaar voor haar!
Vooral de schrijfstijl van Holly Smale vind ik zo ontzettend fijn. Je racet echt door het boek heen en als je een klein beetje doorleest is het boek binnen een dag alweer uit. Vooral door haar tempo en doordat Harriet zo’n leuk persoon is valt alles gewoonweg op zijn plek neer.

‘Holly Smale schrijft beeldend, makkelijk en Voor altijd leest als een trein’

Ook in dit deel lach je je weer rot door de acties van Harriet. Maar ook voelde ik af en toe wel wat emotie. Na zo veel boeken ga je toch wel een beetje meeleven met de hoofdpersoon 😉
Verder zijn de weetjes van Harriet altijd zo leuk om te lezen. Naast dat het vermakelijk is, leer je ook nog eens wat. Het lijkt mij dan ook echt geweldig (en vermoeiend) om zo iemand in het echt te leren kennen! Mede hierdoor zie je het verhaal gewoon voor je. Holly Smale schrijft beeldend, makkelijk en het leest als een trein.
Het einde van dit boek is dan ook een perfect einde. Het is goed zo, dat de serie is afgelopen. Ook al is het erg jammer. Ik heb enorm genoten van de hele serie en raad elk boek stuk voor stuk aan. Geen tiener meer? Geen probleem, ook ik vond de boeken ontzettend leuk nog om te lezen. Even terug in de middelbare schooltijd en genieten van de kleine herkenbare dingetjes.

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Smale? Klik dan hier.

Voor altijd

Titel: Voor altijd
Auteur: Holly Smale
Verschenen: 29 oktober 2017
Pagina’s: 364
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *