Volgorde van Heartstopper
Boeken

Volgorde van Heartstopper van Alice Oseman

De Heartstopper serie van Alice Oseman is op dit moment razendpopulair. Niet alleen omdat het een geweldige boekenserie is, ook omdat de serie verfilmd is op Netflix. In dit artikel vertellen we je de juiste volgorde van Heartstopper van Alice Oseman. Zo weet je precies hoe je de serie kunt lezen.

Laatste update: november 2022

Volgorde van Heartstopper

De Heartstopper serie is een LHBTIQ+ young adult graphic novel-reeks. Op het moment van schrijven bestaat de Heartstopper uit vier delen. Je kunt de serie het beste lezen in chronologische volgorde.

  1. Nick en Charlie ontmoeten elkaar…. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Nick en Charlie worden verliefd…. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Nick en Charlie in de stad van de liefde…. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  4. Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig…. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Waar gaat Heartstopper over?

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Heartstopper op Netflix

Heartstopper begon als een webcomic op 1 september 2016. Alice Oseman besloot dat ze het boek wilde publiceren en ze startte daarom een crowdfundactie. In maarliefst 2 uur tijd (!) haalde ze haar doel al. Haar droom kwam uit: Heartstopper werd een boek. Inmiddels bestaat de serie al uit vier delen, is deel 5 aangekondigd en is Heartstopper op Netflix te vinden. Ook zijn er meer seizoenen besteld. Wanneer de seizoenen komen, is nog niet bekend.

Hoeveel boeken zijn er van Heartstopper?

Op dit moment zijn er 4 boeken in de Heartstopper serie van Alice Oseman. Het laatste deel is Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig. Klik hier om dit boek op Bol.com te bestellen. Deel vijf is inmiddels aangekondigd en wordt in 2023 verwacht in het Engels. Wanneer dit boek wordt vertaald naar het Nederlands, is nog niet bekend.

Heb jij de Heartstopper serie al gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *