Volgorde van Dune
Boeken

Volgorde van Dune van Frank Herbert

Met de komt van de film Dune is de boekenserie Duin (Dune in het Engels) van Frank Herbert populairder dan ooit! De serie is aardig groot en om die reden hebben wij in dit artikel alle boeken van Duin op volgorde gezet. Zo weet je precies de juiste volgorde van Dune en kan je doorlezen.

Laatste update: november 2022

Volgorde van Dune

De Dune boeken zijn onderdeel van een serie. Daarom kun je de boeken het beste achter elkaar lezen, op volgorde. Op die manier loopt het verhaal namelijk helemaal goed en mis je geen belangrijke gebeurtenissen!

  1. Duin. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Duin Messias. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Kinderen van Duin. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  4. God-Keizer op Duin. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  5. Ketters van Duin. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  6. Duin Kapittel. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Hier gaat Dune over

Hertog Leto van Atreides heeft de positie van gouverneur van de planeet Arrakis aangeboden gekregen. Een bijzondere kans, want deze woestijnplaneet is de enige plek waar de ontzettend waardevolle specie melange kan worden gedolven.
Op zijn thuisplaneet Caladan bereidt Leto zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon Paul vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun aartsrivalen, de Harkonnens. Desondanks besluit Leto dat ze toch gaan – de kans om alle productie van melange in de hand te hebben is simpelweg te waardevol. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar.

Duin wordt gezien als een van de grootste scienfictionklassiekers ooit. Deel een verscheen in 1965. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van het boek verkocht en in 2021 verscheen de verfilming van het boek, met Timothee Chalamet en Zendaya in de hoofdrol. Deel 2 is inmiddels ook aangekondigd als film en verschijnt naar verwachting in 2023.

Heb jij de boeken van Duin al gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.