volgorde van de Witcher boeken
Boeken

Volgorde van de Witcher boeken van Andrzej Sapkowski

De Witcher serie op Netflix is razendpopulair. Seizoen 2 is inmiddels aangekondigd en ook de boeken doen het goed. De serie bevat in totaal 8 boeken. De Witcher serie staat ook wel bekend als de Hekser serie. Maar wat is nou de volgorde van de Witcher boeken? Je leest het hier.

Laatste update: 15 juli 2022

Volgorde van de Witcher boeken

De Witcher serie staat ook bekend als De hekser serie. De hekser serie bevat in totaal acht boeken, die hieronder op volgorde staan.

0. Het seizoen van stormen. Klik hier om het boek te bestellen.
1. De laatste wens. Klik hier om het boek te bestellen.
2. Het zwaard der voorzienigheid. Klik hier om het boek te bestellen.
3. Het bloed van de elfen. Klik hier om het boek te bestellen.
4. De jaren van verachting. Klik hier om het boek te bestellen.
5. De vuurdoop. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
6. De Zwaluwentoren. Klik hier om het boek te bestellen.
7. De vrouwe van het meer. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Waar gaan de Witcher boeken over?

Geralt valt behoorlijk op, met zijn witte haar en doordringende ogen, zijn cynische houding en totale gebrek aan respect voor autoriteit… Maar hij is veel meer dan zijn indrukwekkende uiterlijk doet vermoeden.Geralt is een hekser, een man met magische krachten die van hem een briljante vechter en een genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwitten? Verachtelijke monsters die het land terroriseren.
Als beschermer van de onschuldigen ontmoet Geralt incestueuze koningen met ondode dochters, wraakzuchtige geesten, schreeuwende harpijen, vampiers met relatieproblemen en wanhopige demonen. Velen zijn kwaadaardig, sommigen zelfs verdorven, maar het belangrijkste is dat de meesten niet zijn wie ze lijken…

volgorde van de Witcher boeken 2

De boekenreeks van The Witcher verscheen in de jaren ’90 in het Pools. In 2014 verscheen de vertaling van deel 1 in het Nederlands. De serie kreeg vooral veel bekendheid en populariteit toen het spel en de Netflix serie verschenen. In 2019 verscheen seizoen 1 van de serie op Netflix en onlangs is bekend gemaakt dat seizoen 2 ook is besteld.  Henry Cavill vertolkt de hoofdrol van Geralt van Rivia. In totaal zijn er 3 spellen verschenen van The Witcher en 2 uitbreidingen. De laatste uitbreiding verscheen in 2016.

Heb jij de Witcher boeken ook al op je leeslijst gezet? 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply