Volgorde van de Waldfriede serie
Boeken

Volgorde van de Waldfriede serie van Corina Bomann

In dit artikel vertellen we je meer over de Waldfriede serie van de bekende auteur Corina Bomann.  Ben je benieuwd wat de juiste volgorde van de Waldfriede serie van Corina Bomann is? Of wil je juist weten uit hoeveel boeken de serie Waldfriede bestaat? Lees dan snel verder!

Laatste update: juli 2023

Volgorde van de Waldfriede serie

De Waldfriede serie is de nieuwste serie van Corina Bomann. Gloriedagen is het eerste boek van de Waldfriede serie.

  1. Gloriedagen (2022). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Lichtpunt (2023). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Avondrood (2023). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Het nieuwste boek van de Waldfriede serie

De Waldfriede serie bestaat momenteel uit drie boeken. Avondrood is het laatste deel in de serie en verschenen in oktober 2023. Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Meer informatie over de Waldfriede serie

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep en armoede om zich heen grijpen, waar de nog jonge Weimarrepubliek zich nauwelijks staande kan houden omdat nationalistische stemmen dagelijks aan kracht winnen, is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar het personeel van Waldfriede is vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

Als je Gloriedagen hebt gelezen heb je nog genoeg leesvoer om te lezen! Corina Bomann heeft namelijk heel veel boeken geschreven. Ben je benieuwd welke boeken ze heeft geschreven? Klik dan hier.

Ben jij van plan om de boeken van de Waldfriede serie te lezen?

2 Comments

    • Yara - Adorable Books

      Hoi Franca, als je deze pagina opslaat dan kun je regelmatig zien of het boek al verschijnt. Wij zullen het artikel updaten zodra er meer bekend is! Groeten Team Adorable books

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.