Volgorde van de Shadow & Bone serie van Leigh Bardugo
Boeken

Volgorde van de Shadow & Bone serie van Leigh Bardugo

Na jarenlang wachten is het nu zo ver: Shadow & Bone is verschenen als serie op Netflix. Deze serie is gebaseerd op de boekenserie Grisha en Kraaien van Leigh Bardugo. Wij vertellen je de volgorde van de Shadow & Bone serie van Leigh Bardugo.

Laatste update: 15 juli 2022

Volgorde van de Shadow & bone serie

De serie op Netflix is gebaseerd op twee series: op de Grisha serie van Leigh Bardugo en op de Kraaien-duologie. Mocht je de serie dus al compleet hebben gezien en de boeken nu willen lezen: yes, alle boeken in de serie zijn verschenen dus je kunt lekker lezen. De auteur schreef eerst de Grisha trilogie en vervolgens De kraaien duologie. De kraaien spelen een paar ja na de Grisha trilogie af, maar de personages zijn zo geliefd dat ze al direct in de Netflixserie te zien zijn. Hieronder staan de boeken op volgorde.

De volgorde van de Grisha trilogie serie

  1. Schim en schaduw. Klik hier om het boek te bestellen.
  2. Dreiging en duisternis. Klik hier om het boek te bestellen.
  3. Val en verlossing. Klik hier om het boek te bestellen.

Waar gaat de Shadow & bone serie over?

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Volgorde van de Shadow & Bone serie van Leigh Bardugo 2

Volgorde van De kraaien serie

  1. List & leugens. Klik hier om het boek te bestellen.
  2. Kraai & koninkrijk. Klik hier om het boek te bestellen.

Waar gaat de Kraaien duologie over?

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.
Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Heb jij de boeken van Leigh Bardugo ook al op je leeslijst gezet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.