Volgorde van de Robert Langdon serie van Dan Brown
Boeken

Volgorde van de Robert Langdon serie van Dan Brown

De Robert Langdon serie van Dan Brown, in welke volgorde lees je die nu eigenlijk? De serie bevat momenteel 5 boeken. Wij vertellen je in welke volgorde je de Robert Langdon serie moet lezen!

Laatste update: 15 juli 2022

Waar gaat de Robert Langdon serie over?

Het Bernini Mysterie van Dan Brown is het razend spannende boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Een verhaal vol verrassende feiten over kunst, religie en wetenschap. Verfilmd met Tom Hanks. In het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland wordt het levenloze lichaam van een wetenschapper gevonden. Hij is vermoord en zijn borst is gebrandmerkt met een mysterieus symbool. Robert Langdon wordt verzocht het symbool te duiden en hij ontdekt het onmogelijke: het symbool is afkomstig van een eeuwenoude, uitgestorven gewaande broederschap die de vernietiging van het katholicisme nastreefde: de Illuminati. Dan wordt onthuld dat er een tijdbom in het Vaticaan verborgen is. De timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en het wemelt van de pers. Om de bom te vinden moet Robert Langdon zijn unieke kennis van de Illuminati inzetten, en zijn zoektocht stuurt hem dwars door Rome langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken.

Volgorde van de Robert Langdon serie van Dan Brown

Volgorde van de Robert Langdon serie

  1. Het Bernini mysterieKlik hier om het boek te bestellen op Bol.com.
  2. De Da Vinci codeKlik hier om het boek te bestellen op Bol.com.
    Van dit boek is ook een YA-versie verschenen. 
  3. Het verloren symboolKlik hier om het boek te bestellen op Bol.com.
  4. InfernoKlik hier om het boek te bestellen op Bol.com.
  5. OorsprongKlik hier om het boek te bestellen op Bol.com.

Van de Robert Langdon serie is ondertussen bijna elk boek verfilmd, met uitzondering van het boek Oorsprong, dat verscheen in 2017. Voor zover bekend is staat er nog geen verfilming op de planning, al is de kans natuurlijk erg groot dat ze Tom Hanks ook voor dit deel zouden willen vragen (of hopen wij hier alleen maar op? 😉 ). Ook het boek Het verloren symbool heeft nog geen verfilming. Wel waren er in 2019 plannen om hier een tv-serie van te maken. De makers zouden de chronologische volgorde van deze boeken dan niet meer aanhouden. De planning was om van het boek een prequel te maken, met een jongere Langdon. Wel wordt de serie geregisseerd door dezelfde regisseur als van de vorige films.

Heb jij deze boeken al op je leeslijst gezet?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *