volgorde van de Narnia boeken
Boeken

Volgorde van de Narnia boeken van C.S. Lewis

De Kronieken van Narnia kende ik alleen van de films. Toen ik erachter kwam dat er ook boeken van waren, was ik super enthousiast. De serie bestaat uit zeven boeken, deze zijn los te koop maar je kunt er ook voor kiezen om de gehele serie als een boek te kopen. In dit artikel lees je de volgorde van de Narnia boeken, geschreven door C.S. Lewis.

De Kronieken van Narnia zijn geschreven door C.S. Lewis en zijn gepubliceerd tussen 1950 en 1956. Het speelt zich af in een multiversum: naast onze wereld bevat de serie ook een aantal andere werelden (waaronder Narnia, Charn en het Woud tussen de Werelden). De boeken zijn verfilmd, in 1979 naar een tekenfilm en in 2005 verscheen de verfilming door Disney. In totaal heeft Disney drie films gemaakt. Of er meer films verschijnen, is onbekend.

volgorde van de Narnia boekenvolgorde van de Narnia boeken

Volgorde van de Narnia boeken

  1. Het neefje van de tovenaar. Klik hier om het boek te bestellen.
  2. Het betoverde land achter kleerkast. Klik hier om het boek te bestellen.
  3. Het paard en de jongen. Klik hier om het boek te bestellen.
  4. Prins Caspian. Klik hier om het boek te bestellen.
  5. De reis van het drakenschip. Klik hier om het boek te bestellen.
  6. De zilveren stoel. Klik hier om het boek te bestellen.
  7. Het laatste gevecht. Klik hier om het boek te bestellen.

Mocht je graag de hele serie in een boek willen hebben, de naam van de serie is De complete Kronieken van Narnia en je vindt hem hier.

Waar gaan de Kronieken van Narnia boeken over?

 In ‘De complete Kronieken van Narnia’ staat de strijd tussen goed en kwaad centraal. Het is een verhaal over een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door vier kinderen: Peter, Susan, Edmund en Lucy Pevensie. En natuurlijk de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt…

Heb jij de Narnia boeken ook al op je leeslijst gezet? 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply