Volgorde van de Napolitaanse romans
Boeken

Volgorde van De Napolitaanse romans van Elena Ferrante

De Napolitaanse romans van Elena Ferrante zijn super populair. De serie bevat vier boeken, maar in welke volgorde lees je het nou? Wij vertellen je de volgorde van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante!

Laatste update: december 2022

Waar gaan de Napolitaanse romans over?

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

Volgorde van de Napolitaanse romans

  1. De geniale vriendin. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
  2. De nieuwe achternaam. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Wie vlucht en wie blijft. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
  4. Het verhaal van het verloren kind. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Wist je dat Elena Ferrante een pseudoniem is die al sinds 1992 wordt gebruikt door de Italiaanse auteur van de serie? Niemand weet wie de schrijver achter Ferrante is, maar men vermoedt dat het een vrouw is die in Napels is opgegroeid en ook een tijdje buiten Italië heeft gewoond. Ze schreef de Napolitaanse romans, een serie die erg succesvol is. Het eerste boek in de serie verscheen in 2011 en werd langzamerhand in heel veel talen vertaald waaronder Nederlands.

Heb jij de Napolitaanse romans van Elena Ferrante al op je leeslijst gezet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.