Volgorde van de Legend serie van Marie Lu
Boeken

Volgorde van de Legend serie van Marie Lu

In dit artikel vertellen we je de volgorde van de Legend serie van Marie Lu. Wist je dat de serie een trilogie is? Handig om van te voren te checken wat de volgorde van de serie is. Lees snel verder om achter de juiste volgorde te komen van de serie!

Laatste update: 15 juli 2022

Waar gaat de Legend serie over?

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming.
De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek.
Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie.
Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Volgorde van de Legend serie

  1. Legend (2012). Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
  2. Wonderkind (2013). Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
  3. Finale (2015). Dit boek is helaas niet meer te bestellen.

In het Engels zijn er nog twee boeken verschenen: Life before legend (2013) en Rebel (2019). Of deze boeken naar het Nederlands worden vertaald, is nog niet bekend. Marie Lu schreef ook de Warcross boeken, een duologie. Marie Lu is een Amerikaanse schrijfster van Chinese afkom. Ze werd bekend door de Legend-trilogie, die zeer succesvol is in Amerika. Voordat ze schrijfster werd, werkte Marie Lu in de computerspelindustrie.

Heb jij de Legend serie van Marie Lu al gelezen?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply