Kronieken van de onderwereld
Boeken

Volgorde van de Kronieken van de onderwereld serie van Cassandra Clare

Een tijd geleden las ik de boeken van de Kronieken van de onderwereld-serie. Inmiddels zijn er veel boeken verschenen die geschreven zijn door Cassandra Clare, maar in welke volgorde lees je de boeken nu? Wij vertellen het je in dit artikel.

 

Kronieken van de onderwereld serie

De serie heeft een nieuw jasje, alleen deel 6 heeft nog het oude omslag. Of deze cover wordt vervangen is niet duidelijk.

Laatste update: november 2022

De volgorde van de Kronieken van de onderwereld serie

1. Stad van beenderenKlik hier om het boek te bestellen bij Bol.com

2. Stad van vuurKlik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

3. Stad van glas. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

4. Stad van gevallen engelenKlik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

5. Stad van verloren zielen. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

6. Stad van hemelse vlammenKlik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Waar gaan de Kronieken van de onderwereld boeken over?

Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary’s moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt

Mocht je benieuwd zijn naar de recensie van de complete reeks: we hebben alle zes de boeken gelezen. Als je op deze link klikt, kom je bij de recensie uit van het eerste boek, Stad van beenderen.

Deel zes is het laatste deel in deze serie, er zal geen nieuw deel meer verschijnen.

Over Cassandra Clare

Judith Lewis Rumelt, beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld. Unique Features en Constantin Films verfilmen de boeken. The Mortal Instruments: City of Bones, het eerste deel van de serie, is verfilmd.

Heb jij de Kronieken van de onderwereld serie van Cassandra Clare al gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *