Volgorde van de Hongerspelen serie van Suzanne Collins
Boeken

Volgorde van de Hongerspelen serie van Suzanne Collins

Heb je de Hongerspelen serie van Suzanne Collins op je leeslijst maar weet je de volgorde niet? Geen zorgen, wij vertellen je de volgorde van de Hongerspelen serie!

Laatste update: 15 juli 2022

Waar gaat de Hongerspelen serie over?

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Volgorde van de Hongerspelen serie

  1. De hongerspelen (2008). Klik hier om het boek op Bol.com te bestellen.
  2. Vlammen (2009). Klik hier om het boek op Bol.com te bestellen.
  3. Spotgaai (2010). Klik hier om het boek op Bol.com te bestellen.
  4. De ballade van slagen en zangvogels (2020). Klik hier om het boek op Bol.com te bestellen. (dit boek speelt zich af voor de Hongerspelen boeken, maar kun je het beste erna pas lezen)

De hongerspelen is een super populaire boekenserie. De gehele serie is verfilmd met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth in de hoofdrol. De drie boeken zijn verfilmd in vier delen: The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013), The Hunger Games: Mockingjay Part I (2014) en The Hunger Games: Mockingjay Part II (2015).

Nadat de boekenreeks is verschenen, verscheen De ballade van slangen en zangvogels in 2020. Dit verhaal speelt zich voor de Hongerspelen af, maar is leuker om te lezen als je de trilogie hebt gelezen omdat je dan snapt waar bepaalde verwijzingen vandaan komen.

Heb jij de Hongerspelen serie van Suzanne Collins al op je leeslijst gezet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *