Volgorde van de Hoe Overleef Ik-serie
Boeken

Volgorde van de Hoe Overleef Ik-serie

Wist je dat er een nieuw boek van de Hoe Overleef Ik-serie van Francine Oomen komt? Deze serie is lange tijd heel populair geweest: de boeken waren heel herkenbaar voor pubers rond het jaar 2000. Vooral de 90’s kinderen waren dus bekend met deze serie. Goed nieuws, Francine Oomen besloot om een vervolg te maken op de serie. Speciaal voor de millennials. In dit artikel lees je de juiste volgorde van de Hoe Overleef Ik-serie van Francine Oomen!

Laatste update: juli 2023

Volgorde van de Hoe Overleef Ik-serie

In totaal zijn er door de jaren heen 15 boeken verschenen in de Hoe Overleef Ik-serie. Hieronder staan deze boeken op volgorde van verschijning. Je kunt de boeken in principe gewoon door elkaar lezen, al is het wel leuker om de boeken op volgorde te lezen, omdat de personages door de jaren heen ouder worden en je leest wat zij meemaken.

 1. Hoe overleef ik mijn vakantie? (1998). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 2. Hoe overleef ik het jaar 2000? (1999). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 3. Hoe overleef ik de brugklas? (2000). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 4. Hoe overleef ik mijn eerste zoen? (2001). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 5. Hoe overleef ik mezelf? (2002). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 6. Hoe overleef ik een gebroken hart? (2003). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 7. Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) (2005). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 8. Hoe overleef ik (zonder) liefde? (2006). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 9. Hoe overleef ik met/zonder vrienden? (2007). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 10. Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!) (2008). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 11. Hoe overleef ik (zonder) dromen? (2009). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 12. Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) (2010). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 13. Hoe overleeft Rosa in New York? (2012). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 14. Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? (2015). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
 15. Hoe overleg ik alles wat ik niemand vertel? (2023). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

Naast alle boeken die hierboven staan, zijn er nog meer boeken verschenen in de HOI-serie. Bijvoorbeeld de vakantieboeken en de doe-het-zelf boeken. Deze boeken voegen echter niks toe aan de verhaallijn van Rosa en haar vrienden en daarom benoemen we ze hier niet.

Het nieuwste boek van de Hoe Overleef Ik-serie

Francine Oomen is terug (van nooit weggeweest)! Na 25 jaar Hoe overleef ik is er nu het eerste deel voor de volwassen geworden lezers van toen. Het boek heet Hoe overleg ik alles wat ik niemand vertel? en kun je hier bestellen. Dit boek is het eerste deel van de nieuwe Hoe overleef ik-serie. Een onmisbaar boek voor ex-pubers, voor Generatie Hoi. Met veel survivaltips en voiceberichten!

Hoe Overleef Ik Mezelf verfilming

Hoe Overleef Ik Mezelf is verfilmd! De film is in 2008 uitgekomen. Er is in 2008 ook een filmeditie van het boek uitgebracht. De rest van de boeken zijn nooit verfilmd.

Heb jij de boeken van de Hoe Overleef Ik-serie ook gelezen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.