Volgorde van de Genezer serie
Boeken

Volgorde van de Genezer serie van Lynette Noni

Genezer is een serie die geschreven is door de populaire Australische auteur Lynette Noni. De serie bestaat uit drie delen waarvan het laatste deel binnenkort verschijnt in het Nederlands. Hier lees de volgorde van de Genezer serie van Lynette Noni.

Laatste update: 27 juli 2022

Volgorde van de Genezer serie

  1. De genezer van Zalindov (2021). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  2. De gevangene van Vallenia (2022). Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.
  3. De verrader van Evalon (2022). Nog niet verschenen. Reserveer bij Bol.com.

Waar gaat de Genezer serie over?

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Voordat Lynette Noni schrijfster werd, studeerde ze journalistiek, academisch schrijven en gedragswetenschappen. Haar boek De ­genezer van Zalindov kwam na verschijnen op nummer 1 binnen in de Australische ya-best­sellerlijst. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 boeken van haar verkocht. Ze schrijft ook samen met bestseller­auteur Sarah J. Maas.

Heb jij de Genezer boeken al op je leeslijst?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.