Volgorde van de Eragon serie van Christopher Paolini
Boeken

Volgorde van de Eragon serie van Christopher Paolini

Wil je de boeken van Eragon lezen? In dit artikel lees je de volgorde van de Eragon serie van Christopher Paolini. Klik snel verder!


Laatste update: november 2022

Volgorde van Eragon serie

1. Eragon. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
2. Oudste. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
3. Brisingr. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
4. Erfenis. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

In totaal telt de Eragon serie vier boeken. De boeken zijn al een tijd geleden verschenen en deel een is verfilmd. Het plan was dat de complete serie verfilmd zou worden. De verfilming van het eerste boek verscheen in 2006, maar nadat deze film is uitgebracht bleek dat hij in de top 10 slechtste films van dat jaar te staan. Daarom is de serie nooit verder verfilmd.  De boeken daarentegen zijn wél een groot succes en worden nog steeds verkocht.

Waar gaat de serie over?

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter…

Over Christopher Paolini

Christopher Paolini is een Amerikaanse fantasy auteur. Hij heeft onder andere de Erfgoed serie geschreven. Op dit moment woont hij in paradise Valley, in Montana. Zijn debuut publiceerde hij in 2022, via het familiebedrijf in plaats van een uitgeverij. Hij begon met dit manuscript toen hij nog maar 15 jaar oud was. In 2003 werd het opgepikt door een uitgeverij en ook daar uitgegeven. In 2006 is het eerste boek, Eragon, zelfs verfilmd door 20th Century Fox.

Heb jij de Eragon boeken op je leeslijst staan?

One Comment

  • Monica

    Heb ze allemaal in huis, inclusief de dvd van de eerste film (gevonden in een kringloopwinkel en erg blij mee!). De serie zal mijn huis nooit verlaten en zeker door mijn dochter gelezen worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *