Volgorde van de Divergent serie
Boeken

Volgorde van de Divergent serie van Veronica Roth

De populaire young adult serie Divergent van Veronica Roth is al even geleden verschenen. De serie bestaat uit 3 losse boeken en 1 novelle. Maar: wat is nu de volgorde van de Divergent serie van Veronica Roth? In dit artikel lees je het.

Laatste update: november 2022

Volgorde van de Divergent serie

1. Inwijding. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
2. Opstand. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com..
3. Samensmelting. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
0.1 Het verhaal van Four. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Waar gaat de Divergent serie over?

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

De Divergent serie is een trilogie die enkele jaren geleden is verschenen bij uitgeverij Van Goor. Deel 1, Inwijding, verscheen in 2012 en vervolgens verschenen in de loop van de jaren ook de andere boeken. Tenslotte schreef auteur Veronica Roth ook nog een novelle, een kort verhaal over personage Four. De boeken zijn daarnaast ook verfilmd. Divergent, Insurgent en Allegiant. Deel 3 zou worden opgedeeld in 2 films, maar helaas is het laatste deel nooit verschenen vanwege slechte bezoekcijfers in de bioscoop.

Veronica Roth heeft, na de populariteit rondom de Divergent serie, nog een boek geschreven. Dat boek heet Carve the mark (2017). Ook is hier een vervolg op verschenen, The Fates Divide (2018). Deze boeken zijn ook in het Nederlands verschenen, met hun Engelstalige titel. Er zal geen nieuw deel meer komen in de serie.

Klik hier voor de recensies van deze serie.

Heb jij de Divergent serie al gelezen of op je leeslijst gezet?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply