Boeken

Volgorde van de Bridgerton boeken

Heb jij Bridgerton ook al op je lijst gezet om te lezen, na het zien van de Netflix serie? In dit artikel vertellen we je de volgorde van de Bridgerton boeken.

Laatste update: januari 2024

Volgorde van de Bridgerton boeken

1. De ongetrouwde hertog. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
2. De verliefde graaf. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
3. Een vorstelijk aanbod. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
4. Een nobel streven. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
5. De hand van de gravin. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
6. Een royale vergissing. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
7. De edele opdracht. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.
8. Een man van stand. Klik hier om het boek te bestellen bij Bol.com.

Waar gaan de Bridgerton boeken over?

Londen, 1813. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Daphne Bridgerton heeft geleerd dat ze maar één doel heeft in het leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Als de anonieme roddelaarster Lady Whistledown haar afdoet als oud nieuws, lijkt dat desastreus voor Daphnes kansen. Tot de aantrekkelijke hertog Simon Basset in haar leven komt. Simon wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen, en besluit het op een akkoordje te gooien met Daphne. Ze doen net alsof ze verloofd zijn: zo redt Daphne haar reputatie en krijgt Simon wat rust.

Maar hoe langer de schijnvertoning duurt, des te verder nestelt de aantrekkelijke hertog zich in Daphnes hart… en in haar slaapkamer. Kan ze de beruchte vrijgezel ervan overtuigen de zogenaamde verloving om te zetten in een echt huwelijk?

Julia Quinn haar boeken werden in 29 talen vertaald, en nu ook in het Nederlands. De Bridgerton-reeks werd vertaald onder de naam ‘De familie Bridgerton-serie’. Boek 1 begint bij ‘De ongetrouwde hertog’: dit is het verhaal dat is verfilmd en nu als eerste seizoen te zien is op Netflix. De serie Bridgerton bestaat uit 8 boeken. Er zal waarschijnlijk geen nieuw deel meer uitkomen. De novels zijn (nog niet) verschenen in het Nederlands.

Bridgerton op Netflix

De boeken zijn super populair geworden nadat de Netflix-serie is gelanceerd. In totaal zijn er acht boeken verschenen in de boekenreeks. Seizoen 2 is inmiddels verschenen en ook seizoen 3 en 4 zijn bevestigd. Wanneer verschijnt seizoen 3 van Bridgerton op Netflix? Het eerste deel verschijnt op 16 mei 2024 én het tweede deel op 13 juni 2024.

Heb jij de Bridgerton boeken ook al op je leeslijst gezet? 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *