Volgorde van De 100 serie
Boeken

Volgorde van De 100 serie van Kass Morgan

Heb jij De 100 serie van Kass Morgan op je leeslijst, maar heb je geen idee hoe je de serie moet lezen? Geen zorgen: wij vertellen het je. In dit artikel lees je wat de volgorde van De 100 serie is.

Laatste update: 15 juli 2022

Wat is de volgorde van De 100 serie?

De 100 serie is inmiddels afgerond: de serie bestaat uit vier delen. Hieronder staan de delen op volgorde.

Waar gaat De 100 serie over?

Door een nucleaire kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Na een angstaanjagende crash zetten de jongeren na honderden jaren de eerste stappen op de planeet die ze alleen vanuit de ruimte hebben gezien en kennen van oude verhalen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kan je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

De 100 is als TV-serie verschenen, deze serie is in premiere gegaan op The CW, een Amerikaanse zender. De serie verscheen in maart 2014 en kwam in september 2020 ten einde: in totaal zijn er 7 seizoenen verschenen. In de hoofdrol zijn onder mer Eliza Taylor als Clarke Griffin en marie Avgeropoulos als Octavia Blake. De TV-serie is heel anders dan de boeken, maar dat mag de pret niet drukken. Op deze manier kan je dus extra genieten van de TV-serie én los van de boeken.

Heb jij De 100 serie ook op je leeslijst gezet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *