Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Vol verwachting – Madelein Kerseboom

Laura van de Adorable Bookclub las het onlangs verschenen boek Vol verwachting van Madelein Kerseboom. Een verhaal over de band tussen twee totaal verschillende zussen. Benieuwd wat ze van dit boek vond? Lees snel verder!

Waar gaat Vol verwachting over?

De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk vliegt de hele wereld over als purser bij KLM. Ze geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas. Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje. Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf. Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht na een feest op Mambo Beach, en de zussenband komt flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap? Wil ze het kindje eigenlijk wel houden? En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is?

Anouk ontmoet Emanuel op een feest en brengt de nacht met hem door, vervolgens komt ze tot de ontdekking dat ze zwanger is van hem. Over Emanuel weet Anouk eigenlijk niets, behalve zijn voornaam. Ze twijfelt wat ze met de zwangerschap moet doen, omdat ze er volgens zichzelf nog helemaal niet klaar voor is. Dit terwijl Hanne, haar zus, al heel lang hoopt op een zwangerschap. De ouders van Hanne en Anouk zijn overleden, waardoor Hanne al vroeg de verantwoordelijkheid op zich nam om voor Anouk te zorgen. Anouk leidt een leven vol vrijheid en kan doen en laten wat ze wil, totdat ze dus erachter komt dat ze zwanger is. Dit verandert alles, ook tussen de zussen.

Anouk kan haar verhaal wel kwijt bij haar vriendin Myrthe, maar heeft het ondertussen moeilijk met haar band met Hanne. Ze weet niet zo goed wat ze moet doen en voelt zich schuldig tegenover Hanne. Hanne daarentegen heeft het zwaar met de ongeplande zwangerschap van haar zus, maar probeert haar te helpen en te steunen waar mogelijk is. Ondertussen ontmoet Anouk de charmante Pepijn, maar ze weet niet zo goed wat ze daarvan moet vinden. Hanne start met ivf en dat valt haar zwaar. Ondertussen probeert Anouk alles op een rijtje te krijgen.

‘Vol verwachting leest makkelijk weg en is erg realistisch beschreven’

Madelein Kerseboom schrijft in een gemakkelijke stijl. Het boek lees je ook makkelijk weg en is een erg fijn boek voor tussendoor. Als je het even naast je neerlegt en daarna weer pakt ben je makkelijk terug in het verhaal. Het is goed te volgen en erg realistisch beschreven. Wat vooral naar voren komt is dat de zussen een bijzondere band hebben die ze beiden erg waarderen. Het enige wat ik miste, was soms wat meer een twist in het verhaal. Nu was het erg voorspelbaar wat er ging gebeuren. Al met al, een prima boek voor tussendoor.

vol verwachting

Titel: Vol verwachting
Auteur: Madelein Kerseboom
Verschenen: juli 2020
Pagina’s: 281
Uitgever: Uitgeverij Marmer

bol-button

Rating: 4,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.