Boekrecensies,  Young adult

Vlammen (De hongerspelen #2) – Suzanne Collins

VlammenTitel: Vlammen
Auteur: Suzanne Collins
Verschenen: Oktober 2009
Pagina’s: 404
Uitgever: Van Goor
Originele Titel: The Hunger Games II: Cathing Fire

Pas op: de recensie van Vlammen bevat spoilers. Klik hier om de recensie van deel 1 te lezen.

Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maar ze hebben de overwinning behaald in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie. Maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.

Wil je meer recensies lezen van de boeken van Suzanne Collins?

Ook dit deel heb ik met zo veel plezier en zo’n enorme vaart uitgelezen! Het boek is ontzettend spannend geschreven, misschien nog wel beter dan het eerste deel. Ik heb dit boek dan ook binnen 2 dagen uitgelezen. In 1 woord: “wauw”.
Heb je genoten van het eerst deel, dan is ook dit boek een echte aanrader. Het vervolg op het eerste deel.
Het boek neemt je mee in het verhaal en je komt er lastig uit. Tot de laatste bladzijde is het boek interessant en leuk om te lezen. Nadat het uit is weet je niet hoe snel je moet beginnen aan het derde en laatste deel.

‘Vlammen is een aanrader voor iedereen die van een apart verhaal houdt’

Ik ga verder niks vertellen over de inhoud, dat verklapt namelijk het hele verhaal. Dit boek is oorspronkelijk vanaf 14 jaar maar ik weet dat de boeken ook erg populair zijn onder de oudere mensen. (Net zoals bij Harry Potter het geval was).
Het boek is een enorme aanrader voor iedereen die van een enorm apart verhaal houdt waar je nog nooit over hebt gelezen.

Klik hier voor de recensie over het eerste deel, De hongerspelen.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *