Boekrecensies,  Thriller

Vind mij – J.S Monroe

vind mij
Afgelopen week kwam de thriller Vind mij uit, geschreven door J.S Monroe (een pseudoniem). De achterflap trok direct mijn aandacht en met ontzettend veel nieuwsgierigheid begon ik dit boek te lezen.

Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café…
Wanneer Jar Rosa’s dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een smsje: ‘Ik moet je zien. Rosa.’
Jar hoopt dat hij nu eindelijk kan bewijzen dat zijn intuïtie het bij het rechte eind had, maar hij beseft niet dat hij aan het begin staat van een nog veel gevaarlijker avontuur.

Vind mij is het verhaal over Jar en Rosa. Rosa heeft volgens de politie 5 jaar terug zelfmoord gepleegd door van een klif af te springen. Het enige probleem is echter dat haar lichaam nooit gevonden is. Jar gelooft er niks van en probeert al 5 jaar lang erachter te komen wat er met Rosa gebeurd is. Totdat hij ineens een berichtje krijgt…
Vind mij is een typische spannende thriller. Je denkt constant mee met Jar en je wordt net zoals hij eigenlijk ‘een beetje gek’. Wat is er met Rosa gebeurd? Klopt het allemaal wat Jar denkt? Wie is te vertrouwen? Dat zijn vragen die constant door je heen gaan.
J.S Monroe weet een ontzettend spannende schrijfstijl neer te zetten. De stijl is makkelijk, niet te voorspelbaar en leest heel erg vlot. Hierdoor lees je erg snel door het verhaal heen en heb je hem binnen mum van tijd uit. Ik weet dan ook zeker dat thriller-liefhebbers dol zullen zijn op dit boek.
Erg veel kun je er niet over vertellen, zonder te veel te gaan verklappen. Wel is het een erg goed verhaal en terwijl ik op het midden even dacht dat het einde er al aan zat te komen (wat moesten ze met de rest van de 150 bladzijdes echt doen?), werd dit toch briljant opgelost. Dit boek heb ik in een lange treinrit uitgelezen. Ik wist echt niet hoe snel ik door moest gaan en je wilt bijna stukken overslaan omdat je zó graag wilt weten hoe het verder gaat (en natuurlijk doe je dit dan niet, altijd alles netjes lezen).
Vind mij is een thriller die bij elke thriller lezer écht in de kast moet staan. Een geweldig boek en misschien ook wel een goed begin voor de lezers die niet zo van de thrillers houden. Het is vooral erg spannend, niet heel eng. Misschien lijkt het wel een beetje alsof je de hele tijd naar een film zit te kijken, zo goed zit het al in elkaar. Ik zou zeggen: ren naar de boekhandel zodra het kan en koop dit boek.
Vind mij is het verhaal over Jar en Rosa. Rosa heeft volgens de politie 5 jaar terug zelfmoord gepleegd door van een klif af te springen. Het enige probleem is echter dat haar lichaam nooit gevonden is. Jar gelooft er niks van en probeert al 5 jaar lang erachter te komen wat er met Rosa gebeurd is. Totdat hij ineens een berichtje krijgt…
Vind mij is een typische spannende thriller. Je denkt constant mee met Jar en je wordt net zoals hij eigenlijk ‘een beetje gek’. Wat is er met Rosa gebeurd? Klopt het allemaal wat Jar denkt? Wie is te vertrouwen? Dat zijn vragen die constant door je heen gaan.

‘Ik zou zeggen: ren naar de boekhandel zodra het kan en koop dit boek’

J.S Monroe weet een ontzettend spannende schrijfstijl neer te zetten. De stijl is makkelijk, niet te voorspelbaar en leest heel erg vlot. Hierdoor lees je erg snel door het verhaal heen en heb je hem binnen mum van tijd uit. Ik weet dan ook zeker dat thriller-liefhebbers dol zullen zijn op dit boek.
Erg veel kun je er niet over vertellen, zonder te veel te gaan verklappen. Wel is het een erg goed verhaal en terwijl ik op het midden even dacht dat het einde er al aan zat te komen (wat moesten ze met de rest van de 150 bladzijdes echt doen?), werd dit toch briljant opgelost. Dit boek heb ik in een lange treinrit uitgelezen. Ik wist echt niet hoe snel ik door moest gaan en je wilt bijna stukken overslaan omdat je zó graag wilt weten hoe het verder gaat (en natuurlijk doe je dit dan niet, altijd alles netjes lezen).
Vind mij is een thriller die bij elke thriller lezer écht in de kast moet staan. Een geweldig boek en misschien ook wel een goed begin voor de lezers die niet zo van de thrillers houden. Het is vooral erg spannend, niet heel eng. Misschien lijkt het wel een beetje alsof je de hele tijd naar een film zit te kijken, zo goed zit het al in elkaar. Ik zou zeggen: ren naar de boekhandel zodra het kan en koop dit boek.

in het water

Titel: Vind mij
Auteur: J.S Monroe
Verschenen: 5 oktober 2017
Pagina’s: 352
Uitgever: Cargo

bol-button

Rating: 4,5/5

BewarenBewaren

One Comment

  • Fleur

    Dit klinkt als muziek in de oren! Ik ben niet heel erg van de thrillers, maar volgens mij valt dit nog best te handelen! Ik zet hem op mijn lees lijstje:).

    Ps; volgens mij zit er een dubbel stukje in de twee alinea’s boven de quote zijn hetzelfde als het begin van de recensie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *