Boekrecensies,  Roman

Vijftig tinten grijs (Vijftig tinten grijs #1) – E.L. James

Vijftig tinten grijs Titel: Vijftig tinten grijs
Auteur: E.L. James
Verschenen: mei 2012
Pagina’s: 528
Uitgever: Prometheus
Originele titel: Fifty Shades Of Grey

Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft.

Vijftig tinten grijs leest vlot door’

“Het boek waar elke vrouw het over heeft”. Natuurlijk kon ik Vijftig tinten grijs niet laten liggen als zoiets over een boek wordt verteld. Ik was erg nieuwsgierig naar dit eerste deel van de trilogie. Ik heb dit boek met voornamelijk opgetrokken wenkbrauwen zitten lezen. Er komen stukken in voor waarvan ik vrijwel niet begreep hoe dat in de fantasie van de schrijfster kon voorkomen. Naast alle seksuele scenes, die naarmate je verder leest in het boek steeds meer voorkomen, heeft het boek ook een bepaalde romance in zich. Je wilt graag weten hoe het verder gaat met Ana, en of ze alles gaat doen wat Christian vraagt van haar. Ook leest het boek erg vlot door waardoor je niet het idee krijgt dat je 500 bladzijdes aan het lezen bent. Wel moet ik toegeven dat het boek voornamelijk voor 18+ is. Ik had zo mijn twijfels over dit boek toen ik in het midden was, maar ook ik zal nu horen bij die groep vrouwen. Deel twee zal ik zeker gaan lezen, al is het alleen maar uit puur nieuwsgierigheid wat E.L James nog meer voor afgrijselijke ideeën in haar hoofd heeft.

Meer recensies lezen van de boeken van E.L. James? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

7 Comments

 • Floor

  Ik ben eigenlijk toch wel heel benieuwd geworden, omdat iedereen er zo goed over spreekt, maar ik weet niet of ik de hoeveelheid seks in dat boek wel aan kan, haha! :’)

 • JoanyDV

  Ik heb het boek nu voor ongeveer twee/derde gelezen maar ik ben er niet zo enthousiast over. Ja, het verhaal is op zich wel leuk maar ik mis toch diepte. Ik ben ook niet zo kapot van de schrijfstijl (misschien dat dat komt omdat ik het in het Engels lees, en is de Nederlandse variant wat poëtischer) Wist je dat de schrijfster dit boek origineel online heeft gepost als Twilight fanfiction? 😛

 • Annelies

  Ik heb er al veel over gehoord, en uit nieuwsgierigheid zou ik het willen lezen, ook al is het helemaal niet mijn genre. Alleen ben ik altijd een beetje terughoudend wat “bestsellers” betreft. Het feit dat ze zo überpopulair zijn, is voor mij vaak een reden om ze NIET te lezen. (Rare kronkel, I know!)

 • Susanne

  ik heb beide boeken gelezen, schrijfstijl komt niet boven die van de boeketromannetjes uit, de seks is in feite steeds dezelfde, soms wat opgeleukt met fantasien van grey (of de schrijfster?) die ana overigens aan zich voorbij laat gaan. de beschrijving van haar orgasmes wordt op een gegeven moment zelfs eentonig, ik merkte dat ik ze ging overslaan: ze viel in duizend stukjes om hem heen.. is ongeveer de strekking. diepgang wordt node gemist!

 • Vivian

  Ik heb ook erg veel over deze trilogie gehoord en wilde het eerst wel lezen omdat het verhaal me erg mooi leek, maar heb besloten het toch niet te doen. Het wordt vergeleken met porno en dat is absoluut niet mijn genre – ik noem mezelf niet preuts of iets dergelijks, maar ik hou gewoon niet van boeken die grotendeels om seks draaien. Dus nee, ik ga deze niet lezen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *