Boekrecensies,  Roman

Vijftig tinten donkerder (Vijftig tinten grijs #2) – E.L. James

Vijftig tinten donkerderTitel: Vijftig tinten donkerder
Auteur: E.L James
Verschenen: juni 2012
Pagina’s: 528
Uitgever: Prometheus
Originele titel: Fifty Shades darker

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

‘Vijftig tinten donkerder geeft de drang om deel 3 meteen te lezen!’

Nadat ik het eerste deel van Vijftig tinten grijs had gelezen, kon ik niet wachten om in dit deel te beginnen. Eerlijk is eerlijk, bepaalde delen beginnen te vervelen. De seks komt vrijwel in elk hoofdstuk een paar keer voor waar ik dan ook redelijk snel overheen lees omdat ik het zat was. Het begint standaard te worden en je weet toch al wat er gaat gebeuren. Naast dat, is het tweede boek toch beter dan het eerste boek. Dit boek heeft een bepaalde spanning wat het eerste boek mist. Je wilt doorlezen omdat je alles te weten wilt komen. Het boek begint op bepaalde bladzijdes zelfs op een thriller te lijken. Het einde van het boek was in mijn geval niet te verwachten. Het geeft je ontzettend veel drang om ook het derde boek, Vijftig tinten vrij, te gaan lezen. Ik kan nu al niet wachten tot ik verder kan lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van E.L. James? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

  • Anneke

    (Standaard ipv standaart. 😉 )

    Tsja… Ik heb deel 1 gelezen en ik vond het ronduit slecht geschreven. Daarom wil ik al geen eens deel 2 en 3 lezen. Al kan ik wel snappen dat veel mensen doorlezen om te weten wat er nou precies met Christian is.

  • Katrien

    Ik denk niet dat ik ooit ga beginnen aan deze reeks. Ik ben niet zo voor de erotische boeken en de korte inhoud trekt me niet erg aan.
    Bovendien heb ik het idee dat ik er ook nog wat te jong voor ben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.