Boeken,  Roman

Verras me – Sophie Kinsella

YES! Er is weer een nieuw boek van Sophie Kinsella! Sophie Kinsella is een van mijn favoriete schrijfsters, ze had me te pakken bij het eerste deel van Shopaholic en daarna heb ik alle boeken van haar gelezen. Haar nieuwste boek heet Verras me en je leest de recensie hier.

Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Het zal je maar gebeuren. Tijdens een medische check-up krijgen Sylvie en Dan te horen dat ze nog wel 68 jaar zullen leven. Dat betekent: nog 68 jaar samenwonen en alles samen doen. PANIEK! Dat zien ze allebei niet echt zitten. Ze worden in ieder geval erg nerveus van die gedachte. Je houdt van elkaar, maar nog 68 jaar? Dat is wel erg lang. Om de sleur te verbreken, besluiten ze elkaar te gaan verrassen. Maar dat pakt niet altijd even goed uit. Of beter gezegd: dat pakt eigenlijk geen enkele keer goed uit, zoals je natuurlijk wel verwacht van Kinsella. De verrassingen leiden tot de meest awkward momenten, plaatsvervangende schaamte alert! De verrassingen pakken dus niet goed uit en dat komt niet ten goede aan de relatie van Sylvie en Dan. Er ontstaat wantrouwen en het lijkt wel of ze steeds verder uit elkaar groeien.

Als lezer vraag je je natuurlijk constant af: gaat deze relatie het redden? Verras me is een poging tot een boek met een diepere laag. Natuurlijk worden we door Kinsella getrakteerd op hilarische scènes – ik moest een paar keer hardop lachen – maar verder word je ook meegenomen in het achterliggende verhaal van de liefde en andere levensgebeurtenissen. Echte levensvragen, zoals: waar gaat het nu écht om in de liefde? En hoe ga je om met verlies en rouw?

Het verhaal komt wat traag op gang, maar als je er eenmaal in zit, wil je ook weten hoe het afloopt. Wat houdt Dan voor Sylvie verborgen? En was Sylvie’s vader wel zo’n aardige man? De humor is wat minder aanwezig dan we gewend zijn van Kinsella, maar dat is ook wel eens leuk voor de afwisseling. Een wat meer serieuze roman, met hier en daar een vleugje humor. I like it! Geen typische Kinsella dit keer dus, maar wel een hele fijne roman die je zeker niet mag overslaan!

verras me

Titel: Verras Me
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: februari 2018
Pagina’s: 384
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: Surprise me

bol-button

Rating: 3,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *