Boekrecensies,  Fantasy

Verraden (Het huis van de nacht #2) – P.C & Kristin Cast

VerradenTitel: Verraden
Auteur: P.C. Cast & Kristin Cast
Verschenen: september 2010
Pagina’s: 336
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Originele titel: House of Night 2: Betrayed

De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis. Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden. Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.

‘Verraden kon ik echt niet wegleggen!’

Dit waren een aantal lange nachten.. Ik kon Verraden maar niet wegleggen. Zelf heb ik het boek in het engels gelezen, dus hoe hij vertaald is naar het Nederlands kan ik niet zeggen. Ondertussen is Zoey met 3 jongens/mannen tegelijk aan het daten: Erik; dé hottie van de school, Heath; haar mensenvriendje en ook Loren is wel heel boeiend, een leraar. Verder gaat het goed met Zoey op school, de lessen gaan goed en ook heeft ze veel goede vrienden. Ook haar persoonlijke mentrix Neferet is goed voor haar, maar waarom krijgt ze dan steeds het gevoel dat er iets met haar is?
Geen spoilers, maar ik heb mn tranen niet in kunnen houden wanneer er iemand doodging. Hoe, wie of wat ga ik niet verklappen. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dat heel mooi geschreven vond.
Het is moeilijk om een review te schrijven zonder al te veel te verklappen, ook over het eerste deel. Verraden is een beter boek dan deel 1, omdat je meer dingen begint te begrijpen. Wel duurde het wat lang voordat er echt wat spanning in het verhaal kwam, maar hoe meer ik naar het einde kwam, hoe moeilijker ik ‘m weg kon leggen.

Meer recensies lezen van de boeken van P.C. Cast & Kristin Cast? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

  • Inge

    Deze reeks vind ik ook fantastisch! Zeker de laatste nieuwe, ik heb hem in enkele uren uitgelezen tijdens de examens. (Oeps) Ik kon hem gewoon niet wegleggen. Nadat ik hem uit had, kon ik rustig beginnen studeren 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *