Verpest
Adorable Bookclub,  Thriller

Verpest – Liesbeth van Kempen

Lejanne van de Adorable Bookclub las het boek Verpest van Liesbeth van Kempen. Een thriller over de verstrekkende gevolgen van pesten.

Waar gaat Verpest over?

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben de onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

‘Verpest’ is een van de spannendste boeken die ik heb gelezen. Echt, wow! Het verhaal gaat over Barbara die workshops organiseert in Frankrijk. Ze heeft zeven deelnemers voor haar workshop. De opdrachtgever, Vincent van der Wal, komt op het laatste moment niet opdagen waardoor Barbara met de zeven deelnemers overblijft. Er hangt een aparte sfeer tussen de deelnemers en Barbara kan er maar niet achter komen waardoor dit komt. Tijdens de workshop verdwijnen de deelnemers zonder enige aanwijzing waarom. Dit houdt Barbara en haar man Rob bezig. De zus van Rob, Suzan, is samen met haar vriendin Louise op vakantie in Frankrijk. Ze zijn vlakbij de oude fabriek waar Barbara haar workshops organiseert. Het verhaal van Suzan en Louise loopt door het verhaal van Barbara heen. In het begin is dit nog een beetje vaag, maar op het einde van dit boek komt dit heel duidelijk bij elkaar. Ik vind dat de verhaallijn in het begin een beetje moeilijk te volgen was. Maar al snel kwamen er meer antwoorden op verschillende vragen waar je als lezer mee zit. Wat ik super goed vind aan dit boek is dat je als lezer veel mogelijke scenario’s gaat bedenken. Ik vond ook dat het boek onvoorspelbaar was, dit was heel prettig want hierdoor bleef je in wat lastigere stukken toch doorlezen.

Verpest van Liesbeth van Kempen is een van de spannendste boeken die ik heb gelezen’

De personages zijn super goed uitgewerkt. Ik had van ieder personage een heel sterk beeld. Het gedrag van bepaalde personages was wel voorspelbaar, maar dit was niet heel storend. Ik vond dit zelfs wel prettig omdat je je hierdoor beter kon voorstellen hoe de personages zijn. Echter waren er ook een aantal vage personages in dit verhaal. In het begin kon ik deze personages heel slecht plaatsen, maar op het einde was het gedrag super logisch. Het einde van dit boek was echt gruwelijk. Gruwelijk spannend, gruwelijk goed. Ik kreeg serieus kippenvel van het einde. Ik vind dit boek echt de moeite waard om uit te lezen omdat op het einde al je vragen beantwoord worden. Het gedrag van alle personages wordt op een logische manier verklaard en hierdoor vallen alle puzzelstukken op de juiste plek. Ik bleef maar met een vraag zitten, en hier heeft Liesbeth van Kempen een ander boek over geschreven. Deze ga ik zeker lezen. Ik zou iedereen die van spanning houdt dit boek zeker aanraden.

Meer recensies lezen van de boeken van Liesbeth van Kempen? Klik dan hier.

verpest Titel: Verpest
Auteur: Liesbeth van Kempen
Verschenen: Januari 2019
Pagina’s: 302
Uitgever: de Fontein

bol-button

Rating: 5/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *