Adorable Bookclub,  Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Verlies me. Niet – Laura Kneidl

Onlangs genoot Sanne van de Adorable Bookclub ontzettend van het eerste deel in deze duologie van Laura Kneidl: Raak me. Niet. Na die cliffhanger was ze blij dat deel twee zo snel verscheen. Ook Verlies me. Niet. hield haar weer in haar ban.

Waar gaat Verlies me. Niet over?

Na de grote cliffhanger in Raak me. Niet. gaat Laura Kneidl in het tweede deel van de serie, Verlies me. Niet., meteen verder met het verhaal van Sage en Luca. Sage is nooit echt gelukkig geweest, tot ze Luca leerde kennen. Door hem durft ze zich open te stellen voor het leven, én voor de liefde. Maar dan wordt ze ingehaald door haar verleden en stort haar wereld in. Ze durft Luca niet in vertrouwen te nemen en neemt steeds meer afstand van hem. Hoe kan hij ooit van haar houden als er zoveel tussen hen in staat? Maar Luca geeft niet zo snel op…

Waar deel een rustig begon, was deel twee eigenlijk in z’n totaliteit rustig. Het was heerlijk om opnieuw onderdeel te zijn van de wereld die Laura Kneidl schetst, maar er gebeurde niet altijd even veel. We hadden al een groot deel van de informatie, maar alsnog vond ik het heerlijk om te lezen over Sage en Luca.

De relatie tussen Sage en Luca was zo goed neergezet in deel één, dat ik bij deel twee telkens op het puntje van m’n stoel zat als de twee bij elkaar in een ruimte waren. De chemie was duidelijk aanwezig en zorgde ervoor dat ik niet kon wachten tot beiden eindelijk eerlijk konden zijn over hun gevoelens.

“Ik verstijfde en het was alsof de wereld om me heen verdween, tot enkel Luca en ik nog bestonden. Het verlangende, trekkerige gevoel in mijn buik dat me vannacht wakker had gehouden, keerde terug – in het gezelschap van pijnlijke steken in mijn borst. Ik hield mijn adem in. Ondanks de pijn kreeg ik het niet voor elkaar me af te wenden van Luca.”

Het was mooi om te zien hoe het personage van Sage groeit door het verhaal heen. Waar ze eerst heel angstig en ronduit schuw is, ontwikkelt ze zich steeds verder en zie je naarmate het boek vordert absoluut verandering in hoe ze zich voelt. Bonuspunten omdat het ook duidelijk wordt gemaakt dat haar trauma niet van de een op de andere dag voorbij is. De manier waarop de auteur schrijft en beschrijft vind ik volledig realistisch, en dat is belangrijk in boeken!

‘Het was heerlijk om opnieuw onderdeel te zijn van de wereld die Laura Kneidl schetst’

Iets anders wat deze serie goed maakt is dat er ook veel tijd en aandacht besteed wordt aan de bijpersonages. De vrienden waarmee Sage zichzelf omringt spatten levensecht van de pagina’s, wat me haast doet vermoeden dat er wellicht ooit nog boeken over deze personages geschreven zal worden.

Het einde was bevredigend en teleurstellend tegelijk. Van mij had er meer drama mogen zijn, maar dat ben ik, haha. Wel is het mooi afgerond en kon ik het boek met een tevreden zucht dichtslaan.

Als er meer van Laura Kneidl verschijnt, wil ik het zeker lezen!

verlies me niet

Titel: Verlies me. Niet
Auteur: Laura Kneidl
Verschenen: mei 2020
Pagina’s: 416
Uitgever: Zomer & Keuning

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *