Boekrecensies

Verliefd (Tussen de sterren #1) – Anna Todd

Anna Todd, bekend van de immens populaire serie After, heeft een nieuwe serie: Tussen de sterren. Hier lees je de recensie van het eerste deel van de serie Tussen de sterren: Verliefd.

Waar gaat Verliefd (Tussen de sterren #1) over?

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Toen haar vader werd uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakte met de politie, bleek zij de enige te zijn die de familie bij elkaar kon houden. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Na het lezen van de After-serie van Anna Todd, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe serie. Ik was namelijk erg te spreken over de boeken van After, daar ben ik echt als een trein doorheen gevlogen! Vol goede moed begon ik aan Verliefd. We leren Karina kennen, die in een massagesalon werkt. Dan komt ze Kael tegen, een militair. Je voelt het al aankomen: deze twee worden verliefd op elkaar. Dat weet je eigenlijk al vanaf het begin van het verhaal, maar het duurt bijna tot driekwart van het boek voordat er écht iets gebeurt. Ze zijn er de hele tijd omheen aan het draaien en het verhaal komt niet echt op gang. Dat zorgde ervoor dat ik niet zoveel zin kreeg om door te lezen in het boek, super jammer! In de After-serie word je echt verliefd op de hoofdpersonages en zit je er helemaal in, maar dat had ik in Verliefd totaal niet.

Toch ben ik wel benieuwd naar het volgende deel uit de serie, want aan het eind van het eerste boek zit een plottwist die ik niet per se zag aankomen. In de laatste paar hoofdstukken komt het boek pas écht op gang, kun je wel stellen. Verliefd was niet wat ik ervan had verwacht, heel jammer!

Lees hier alle recensies van de boeken van Anna Todd.

tussen de sterren

Titel: Verliefd (Tussen de sterren #1)
Auteur: Anna Todd
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 288
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 2,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *