Verlanglijstje sinterklaas - Adorable Books
Tips, Wishlist

Verlanglijstje sinterklaas

sdg

De feestdagen komen er weer aan! Wij, als boekliefhebbers, hebben natuurlijk een aantal boeken die we echt ontzettend graag willen hebben. Daarom hebben we allemaal ons eigen lijstje gemaakt met de boeken die wij willen hebben voor Sint! (Of kerst!) Wie weet zie jij er nog iets tussen dat je ook zou willen hebben.

Tedje:


Titel: Smaak – Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen
Auteur: Cécile Narinx en Arno Kantelberg

Dé hitrubriek van de Volkskrant Hoofdredacteuren en stijlgoeroes Cécile Narinx en Arno Kantelberg spreken zich in `Smaak op vrolijke en scherpe wijze uit over de kleedstijl van Bekende Nederlanders. Dit boek is een met extra materiaal verrijkte bundeling van hun succesvolle rubriek in het zaterdagse Volkskrant Magazine. Smaak amuseert en probeert de lezer er intussen van te overtuigen dat manchetten er de voorkeur aan geven onder de mouwen van het jasje uit te komen, dat broekspijpen niet te lang en rokken niet te kort moeten zijn. Dat glimmende vleeskleurige pantys de schrik zijn van de vrouwengarderobe. Dat de wereld er een beetje mooier op wordt als iedereen nadenkt over wat hij of zij s ochtends aantrekt. Bevat 150 stijlmissers én -adviezen.

Waarom? Geluk is een Jurk van Cécile Narinx was een heerlijk boek, vol met ervaringen, tips en een kijkje achter de schermen. Af en toe lees ik de Volkskrant en dan blader ik altijd even door naar de rubriek van Narinx en Kantelberg. Nu gebundeld in een boek, super leuk!


Titel: Antiglamour
Auteur: Halina Reijn en Carice van Houten

Carice van Houten en Halina Reijn zijn vriendinnen die een buitengewoon bestaan leiden dat toch vol vraagstukken zit die iedere vrouw herkent. In Antiglamour, een persoonlijk stijlboek, geven Carice en Halina zich bloot. Beautytips, de favoriete adressen van de actrices, hun carrière, hun dromen en hun grootste verlangens: niets blijft onbesproken.

Antiglamour is een uitzonderlijk vormgegeven, draagbaar koffietafelboek met prachtige foto’s, handgeschreven pagina’s en zelfgemaakte snapshots. Halina en Carice geven hun uitgesproken visie op stijl, mode, liefde en mislukte relaties, hun vakgebied en – niet te vergeten – elkaar.

Waarom? Halina Reijn en Carice van Houten zijn mijn favoriete Nederlandse actrices. Ik heb het boek al doorgebladerd bij de boekenwinkel en ik dacht meteen: HEBBEN! Bij zelfgemaakte snapshots en handgeschreven pagina’s was ik al om. Wat een tof concept!


Titel: Bridget Jones – Mad about the boy
Auteur: Helen Fielding

Bridget is een nieuwe fase in haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden terwijl de jaren voorbijvliegen. Het lukt haar nog steeds niet altijd om alcohol en calorieën te weerstaan, en ze krijgt te maken met compleet nieuwe fenomenen als ’s nachts dronken sms’en en de skinny jeans. Maar ook het gebrek aan volgers op Twitter houdt haar wakker, en haar televisie, waarvoor ze alleen al negentig knoppen en drie afstandsbedieningen nodig heeft om er leven in te krijgen. Wederom komt Bridget voor veel nieuwe uitdagingen te staan. Zal ze zich ook nu weer weten te redden?

Waarom? Tsja, wat moet ik hier nog over zeggen? We all love Bridget, toch? Ik heb gesmuld van de boeken en ook zeker van de films. Nu is Bridget vijftig en ik ben heel benieuwd wat voor dingen ze nu allemaal meemaakt.

Danique E.


Titel: De redding van Callie & Kayden
Auteur: Jessica Sorenson

Kayden is opgenomen in een ziekenhuis en het is onduidelijk wat met hem aan de hand is. Callie maakt zich verschrikkelijke zorgen, maar ze mag niet bij hem in de buurt komen. Iedereen wil de twee bij elkaar vandaan houden. Ondertussen is er aangifte tegen Kayden gedaan en is Callie de enige die hem kan redden, met haar getuigenis. Maar dat zal Kayden nooit van haar vragen, want dan moet ze haar eigen geheimen prijsgeven. In De redding van Callie en Kayden wordt de liefde van C&K nog verder op de proef gesteld. Vinden ze een manier om elkaar weer te zien, en te redden, of raken ze voorgoed van elkaar vervreemd? Jonge liefde was nog nooit zo spannend.

Waarom? Ik heb echt genoten van deel 1: Het lot van Callie & Kayden. Dit boek had zo’n enorme cliffhanger dat ik dit deel gewoon MOET lezen.


Titel: Silber: Het eerste boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Waarom? Ik vond de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier zo ontzettend leuk. Toen ik dan ook hoorde dat er een nieuwe serie werd uitgebracht van deze schrijfster, wist ik gewoon al dat ik het boek wilde lezen. Het verhaal spreekt mij enorm aan.


Titel: De test
Auteur: Joelle Charbonneau

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

Waarom? Young Adult boeken vind ik zo ontzetten leuk. Veel mensen zeggen dat dit verhaal iets van de Hongerspelen weg heeft, en laat ik daar nou fan van zijn. Het lijkt me spannend en vermakelijk!

Danique V.:


Titel: Silo (Wool #1-5)
Auteur: Hugh Howey

Omdat de aarde onbewoonbaar is geworden, leven de mensen in een silo onder de grond. Als sheriff Holston na de mysterieuze dood van zijn vrouw besluit de silo te verlaten, neemt hij een verschrikkelijk risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.

Waarom? Silo wordt vergeleken met de Hongerspelen én vijftig tinten grijs. Beide series heb ik gelezen dus het maakt mij wel erg benieuwd hoe dit boek is! Daarnaast is het al een bestseller in Amerika…


Titel: Dylan (Midnight Breed #4)
Auteur: Lara Adrian

Journaliste Dylan Alexander stuit bij de ontdekking van een verborgen tombe op een wereld vol duisternis en geheimen. Zo ontmoet ze de aantrekkelijke vampier Rio, die haar onbedoeld meesleurt in zijn strijd tegen de wilde onsterfelijken die de mensenwereld bedreigen. Als Dylan vervolgens een schokkende link ontdekt tussen haar eigen verleden en dat van Rio, moet ze kiezen: Rio’s duistere wereld verlaten, of alles riskeren voor de man die haar ware passie heeft laten zien…

Waarom? De vorige drie delen heb ik verslonden! Deze boeken zijn gewoon zo geweldig. Ik kan echt niet wachten om deel vier te gaan lezen.


Titel: De ravenjongens (The Raven Cycle #1)
Auteur: Maggie Stiefvater

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

Waarom? Ik ben dol op de boeken van Maggie Stiefvater, waardoor deze serie mij ook meteen weer trekt. De boeken lezen makkelijk en snel, dus ik ben benieuwd!

Yara:


Titel: Toen ik je zag
Auteur: Isa Hoes

Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.

Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.

De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Waarom? Ik vond het mega inspirerend hoe Isa Hoes met het overlijden van haar man omging. Antonie kende ik van verschillende films als een geweldige acteur. Zonde dat hij is overleden. Ik ben benieuwd hoe Isa met alles het gestruggled en er weer is uit gekomen, zo ontzettend inspirerend, zoals ik al zei!


Titel: Bespaar met Jamie
Auteur: Jamie Oliver

Het koken van lekkere, voedzame maaltijden die niet duur zijn, dat willen we toch allemaal in deze tijden van financiële onzekerheid? In het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Bespaar met Jamie, helpt de fameuze Engelse topkok jou de juiste keuzes te maken.

Jamie helpt je goedkoper eten. Ook met een klein budget kun je lekker en gezond koken. Jamie leert je om slim in te kopen, het meeste uit je ingrediënten te halen, tijd te besparen en minder voedsel te verspillen. Zonder in te leveren op goede smaak!

Elk recept in dit kookboek is goedkoper dan de gemiddelde afhaalmaaltijd. Stuk voor stuk zijn de 120 lekkere low budget recepten de moeite waard. Koop verstandig, kook slim en verspil minder met het nieuwe kookboek van Jamie!

Waarom? Het is geen leesboek, maar toch een boek dat ik ontzettend graag wil hebben! Ik vind koken heerlijk, het is ondertussen één van de dingen geworden die ik met veel plezier doe op een dag. Nieuwe recepten, gezond eten. Het kan allemaal zo lastig zijn! Dit boek staat boordevol met tips om goedkoper te eten. Ik ben benieuwd 🙂


Titel: Debet
Auteur: Saskia Noort

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub.

Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Waarom? Ik heb nog nooit een boek gelezen van Saskia Noort en ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl. Dit boek komt heel spannend over en daarom zou ik hem graag willen lezen, heerlijk op een koude winterdag!

Dit waren onze kleine wensjes voor de feestdagen, welke boeken staan op jouw verlanglijstje?

liefs_abteam

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Annelieke december 5, 2013 at 10:29

  Bij mij staat nog steeds The Book Thief op mijn lijstje maar Toen ik je zag en Silber wil ik ook graag nog eens lezen.

 • Reply Lotte december 5, 2013 at 12:51

  Wat een leuke verlanglijstjes! De boxset met alle boeken van John Green staat heel hoog op mijn verlanglijstje. (:

 • Reply Emmy december 5, 2013 at 23:51

  En? Fijn gevulde schoentjes gevonden? 😀

 • Reply Daniëlle december 6, 2013 at 21:59

  Leuke verlanglijstjes! Bij mij staat er niet een specifiek boek op mijn verlanglijstje, eigenlijk is elk boek wat ik nog niet gelezen heb welkom, haha 🙂

 • Leave a Reply