Boeken

Verknocht (Verkikkerd #3) – Lisette Jonkman

YES! Lisette Jonkman is terug met het derde deel in de Verkikkerd serie: Verknocht. Hier lees je wat ik van het nieuwste boek van Lisette Jonkman vind!

Waar gaat Verknocht over?

Na Verkikkerd en Verslingerd van Lisette Jonkman is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht, een heerlijke feelgoodroman waarin ze op een kruispunt in haar leven staat… Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

We hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat! Lisette is terug met een heerlijke feelgoodroman over Lucy en de nerds! Er komen verschillende thema’s terug in dit boek en dat maakt Verknocht veelzijdig en leuk om te lezen. Vriendschap, liefde, relatieproblemen, vertrouwen en rouwen. Zodra je het boek openslaat, zie je meteen de campus in Enschede voor je met de nerds in het fort. Het leuke van een drieluik is dat je de personages echt leert kennen. Je weet van hun problemen, oplossingen, grapjes en gezelligheid en soms heb je het idee dat je bij de vriendengroep hoort. En dat komt natuurlijk omdat Lisette alles zo goed beschrijft waardoor het boek zich als een film voor je neus afspeelt. Chris, Hermelien, Kikker/Olivier, Lucy, Pieter/Paladin, ze zijn er allemaal weer bij. Ook leuk: Ferdi en Abby (uit de Onbreekbaar reeks), zitten ook weer in dit boek.

Lucy heeft het druk in Verknocht. Ze is bezig met studeren, maar dat lijkt ze minder belangrijk te vinden, bloggen en ze is een upcoming make-up artist. Verder maakt ze zich druk om haar vrienden (Abby en Merel) en Hermelien en Pieter die gaan trouwen (waarvoor ze ceremoniemeester is, OMG!). Door al die drukte lijkt ze haar eigen relatie een beetje te vergeten. En daardoor komt ze in de relatieproblemen. Helemaal als Aris Brandt, de bekendste en knapste acteur van het moment, een oogje op haar lijkt te hebben. Uit voorgaande delen weten we al dat Olivier met depressies heeft gekampt en ook in dit deel gaat Lisette daar dieper op in. Hierdoor krijgt Verknocht een diepere laag en blijft het niet aan de oppervlakte. Ook de dood van Chewy komt terug, waar iedereen het moeilijk mee heeft.

‘Een boek dat je gelezen moet hebben!’

Verknocht is een boek dat je in een mum van tijd uitleest. Het boek heeft een diepere laag en is daardoor geen gewone chicklit. Maar dat het niet ‘gewoon’ is, dat kan ook niet anders met Lisette Jonkman als schrijfster. Hardop lachen gegarandeerd en ik kan me ook voorstellen dat er een traantje gelaten kan worden. Kortom: een veelzijdig boek waarin heel veel gebeurt waardoor je het niet kunt wegleggen.

Lees hier alle recensies van de boeken van Lisette Jonkman. En houd onze site goed in de gaten, want binnenkort komt er een super leuk interview met Lisette Jonkman online! 

Voor wat hoort wat Sophie Kinsella

Titel: Verknocht
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen: juli 2019
Pagina’s: 448
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *