Boekrecensies,  Thriller

Verbroken – Linda Jansma

Verbroken - Linda JansmaTitel: Verbroken
Auteur: Linda Jansma
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 350
Uitgever: De Crime Compagnie

De geheime informatie die hacker Mara ontdekt, brengt haar leven ernstig in gevaar… Ethisch hacker, Mara de Wolff, krijgt opdracht het netwerk van mediabedrijf Dutch Broadcast Group te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze ontdekt dat iemand op het punt staat een ingenieus opgezet plan ten uitvoer te brengen, dat duizenden mensen het leven kan kosten en waarvan de gevolgen heel Nederland zullen treffen.

Mening over Verbroken

Terroristische aanslagen, een netwerk dat gehackt moet worden en dat allemaal door een slimme jonge vrouw van in de dertig die een groot geheim met zich meedraagt. Een combinatie van deze onderwerpen klinkt aantrekkelijk en dat was ook zeker de reden dat ik dit boek ben gaan lezen. Linda Jansma schrijft in de ik-persoon, iets waar ik erg aan moest wennen. Het schrijven van een ik-persoon blijft lastig en op deze manier moet je echt het gevoel krijgen dat je een band hebt met de hoofdpersoon, heb je dat niet, zal je je het hele boek door blijven irriteren aan de hoofdpersoon. In het begin wist ik niet goed wat ik er mee aan moest. Ik kon me niet goed vinden in Mara en de enige interesse die ik in haar had was dat ze computers kon hacken. Misschien kwam het ook wel een beetje door de schrijfstijl van Linda Jansma. Het is anders dan andere boeken en leest voor mij wat langzamer door. Toch bleef het boek mij ergens wel interesseren. Ik had hem binnen één dag uit en dit kwam vooral door de afwisseling in stukjes. Je leest niet alleen maar het verhaal vanuit Mara, ook spring je af en toe terug in de tijd of naar een andere stad. Door deze afwisseling blijft het verhaal toch interessant. Een pluspunt van het verhaal is zeker dat de hoofdpersoon geen grote lange inleiding krijgt in het boek. Je wordt meteen het verhaal in gegooid, je weet wat ze doet en eigenlijk krijg je ook wel meteen door hoe Mara in elkaar zit en hoe zij leeft. Linda draait er niet omheen en schrijft waar het op staat. Een ander groot pluspunt voor de uitgeverij, een cover met een vrouw erop die daadwerkelijk lijkt op de hoofdpersoon.

Verbroken was geen boek waar ik zeker heel vol van ben. Dit kwam waarschijnlijk voornamelijk doordat het boek in de ik-persoon is geschreven. Toch las ik hem in één dag uit en vond ik het onderwerp ook zeker zeer interessant. Ik denk dat als je deze onderwerpen ook erg leuk vind, je dit boek zeker een kans moet gaan geven. Spannend is hij zeker.

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Linda Jansma.

Rating: 3/5

bol-button

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *