Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Ver van de boom – Robin Benway

Ver van de boom van Robin Benway lag al een tijdje op mijn nachtkastje, maar ik kwam er maar niet aan toe om het boek te lezen. Tot ik laatst op vakantie was en het boek in een paar dagen uit las. Benieuwd wat ik van dit verhaal vond? Lees snel mee!

Waar gaat Ver van de boom over?

Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?

Ver van de boom gaat over Grace, Maya en Joaquin. Twee zussen en een broer. Wat bijzonder is aan dit gezin, is dat alle drie de kinderen in andere gezinnen zijn opgegroeid. Maya en Grace zijn geadopteerd, terwijl Joaquin in verschillende pleeggezinnen is opgegroeid. Wanneer Grace meer over haar achtergrond wilt weten, gaat ze op zoek naar haar biologische moeder. Ze ontdekt het bestaan van Maya en Joaquin en twijfelt geen seconde om contact te zoeken. En hoewel ze alle drie worstelen met hun eigen problemen, zijn ze altijd op zoek geweest naar hun ware ik.

Wat ik mooi vind aan het boek Ver van de boom, is dat het hebben van familie in dit boek centraal staat. Familie lijkt voor sommige mensen zo vanzelfsprekend, zo ook voor mij, maar dit boek laat je maar weer inzien dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Ik vind het mooi hoe je wordt meegenomen in de zoektocht van de twee zussen en broer naar hun ware ik en waar ze vandaan komen. Steeds dichter komen ze bij de waarheid en ik was zeer nieuwsgierig of het gezin uiteindelijk compleet herenigd zou worden. Daarnaast vind ik dat de karakters echt heel mooi worden neergezet en ook worden uitgediept. Je leest namelijk ook vanuit alle drie de personages. Dit is erg verfrissend en ik vind het mooi hoe Robin Benway het verhaal op deze manier weer te vertellen en alsnog mooi in elkaar laat overlopen.

‘In Ver van de boom staan familiebanden centraal en dat is een mooi thema’

Het boek las fijn, al moest ik in het begin wel even inkomen. Maar nadat je even aan het lezen bent, word je in het boek gezogen en wil je weten hoe het afloopt. Hierdoor blijft het ook boeien en ik vind het mooi om te lezen hoe het er in de drie verschillende gezinnen aan toe gaat. Een mooie young adult met een verfrissende invalshoek. Zeker het lezen waard.

Meer recensies lezen van de boeken van Robin Benway? Klik dan hier.

Ver van de boom

Titel: Ver van de boom
Auteur: Robin Benway
Verschenen: juni 2018
Pagina’s: 336
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.