Veel liefs, Lara Jean
Boeken,  Boekrecensies

Veel liefs, Lara Jean – Jenny Han

Het derde deel van de trilogie van Jenny Han is hier: Veel liefs, Lara Jean. Hoewel het boek al in 2017 is verschenen, las ik pas onlangs. Ik was heel enthousiast over Aan alle jongens van wie ik hield en P.S. Ik hou nog steeds van je. Zou dit boek net zo fijn zijn als de andere twee delen? Je leest het in deze recensie.

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?
Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Ik was compleet verliefd geworden op de boeken van Jenny Han. Nadat ik deel 2 had uitgelezen wist ik: ik wilde meer. Véél meer. Toen ik Jenny Han een tijdje geleden sprak kon ze me verklappen dat ze had getekend voor een derde boek maar er was weinig bekend. Ik had niet verwacht dat dit boek net zo leuk, al dan niet leuker, was dan de voorgaande delen… Maar Jenny Han heeft zichzelf overtroffen. Lara Jean is zo’n personage dat je niet kunt loslaten en ook in dit deel leer je haar veel beter kennen. Het is alsof ze je buurmeisje is, je beste vriendin, die je door en door kent. Het boek krijgt meer diepgang, maar is toch op een vrij nonchalante manier geschreven en heeft een verliefde lijn door het boek lopen. In de voorgaande delen zit Lara Jean nog op de middelbare school – nu moet ze keuzes maken over universiteiten en dus ook over de toekomst: is haar relatie met Peter nog wel mogelijk?

‘Veel liefs, Lara Jean is de kers op de taart van deze trilogie’

Op sommige momenten, in deel 1 en 2, smeekte ik om meer romantiek terwijl ik op andere momenten meer dacht aan het feit dat Lara Jean zich wel wat volwassener mocht gedragen. In dit deel is ze ook daadwerkelijk een stuk volwassener. Haar oudste zus is nu al een poos in het buitenland, waardoor zij nu ineens de oudste is. Ook haar jongere zusje is een stuk ouder geworden en laten we niet vergeten dat Lara Jean haar vader ook een relatie heeft gekregen met iemand – wat haar ook heeft veranderd.

Veel liefs, Lara Jean is een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Verwacht niet teveel diepgang, geniet vooral van de verliefdheid die door het boek heen gaat en van het volwassener worden van de hoofdpersonen. Het is voor mij echt een kers op de taart van deze trilogie en ik kon me geen waardigere afsluiting bedenken!

Meer recensies lezen van de boeken van Jenny Han? Klik dan hier.

Veel liefs, Lara Jean

Titel: Veel liefs, Lara Jean
Auteur: Jenny Han
Verschenen: september 2017
Pagina’s: 288
Uitgever: Moon
Originele titel: Always and Forever, Lara Jean

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.