Van Chanel naar flanel
Boekrecensies,  Chicklit

Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Onlangs viel mijn blik op het boek Van Chanel naar flanel, geschreven door Marijke Vos. Het omslag sprak me aan, het verhaal al helemaal en toen ik de eerste 10 pagina’s las was ik om. In deze recensie vertel ik je of het boek ook daadwerkelijk zo fijn bleef als in het begin!

Waar gaat Van Chanel naar flanel over?

“Van Chanel naar flanel’ is de heerlijke nieuwe feelgoodroman van Marijke Vos, auteur van ‘Ik kom je halen!’, over een jonge vrouw die haar rijke verloofde voor het altaar in de steek laat en halsoverkop naar Canada vlucht. Voor de lezers van Sophie Kinsella en Jill Mansell. Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Dit was het allereerste boek dat ik van Marijke Vos las. Ik was ontzettend benieuwd naar het verhaal omdat het omslag er heel zoetsappig uit zag. Het verhaal draait om Jennifer, die besluit om toch niet te trouwen met haar verloofde (die mega rijk is!). Hij heeft haar, in de jaren tijdens hun relatie, ontzettend slecht behandeld en daar kom je gedurende het boek achter. Jennifer besluit (zonder geld) te vluchten naar haar lievelingsoom Charlie. Wanneer ze bij Charlie aankomt, is het niet meer de oom die ze dacht te kennen. Hij blijkt bekend te staan als de ‘dorpsgek’. Ondertussen leert ze stukje bij beetje de inwoners van het dorp kennen, mensen die heel aardig zijn en haar graag helpen. Ze krijgt echt een kans om onderdeel te worden van het dorp. Onder de inwoners van het dorp bevindt zich de sheriff Branson, een hele knappe man met z’n charmes…

‘Van Chanel naar flanel is een heerlijk feelgood boek, met een spannend tintje, dat je móet lezen’

In eerste instantie had ik weinig verwachtingen van Van Chanel naar flanel. Ik had de achterflap tekst niet eens gelezen dus wist niet waar het over ging. Zo op z’n tijd vind ik het leuk om compleet blanco een boek te gaan lezen! Langzamerhand leer je Jennifer kennen, een jonge vrouw die een heel luxueus leven heeft geleid bij haar ex-verloofde. Ze heeft nooit een dag hoeven werken. Haar leven staat compleet op z’n kop en als ze naar Canada gaat om haar oom op te zoeken (en vooral: haar ex-verloofde te ontlopen) en in Canada krijg je nog meer de kans om Jennifer te leren kennen. Het verhaal neemt je mee in het dorp, waar je alle dorpsbewoners langzamerhand leert kennen en verliefd wordt op de omgeving. Jennifer neemt een baan aan als journalist en leert daardoor het dorp nog beter kennen, alleen zorgt dat er wel voor dat ze ook iets heel vervelends moet meemaken…

Van Chanel naar flanel is een heel fijn verhaal, een feelgood verhaal waarvan je continu het gevoel krijgt dat je moet doorlezen. Echter bevinden er ook wel wat spannende momenten in het verhaal, juist omdat Jennifer journalist is. Ik kon niet stoppen met lezen en omdat het een kort verhaal betreft, is dat ook nog eens heel fijn: je leest het boek zo uit. Een heerlijk boek voor de feestdagen om te lezen. De schrijfstijl van Vos is ontzettend prettig en ik hoop dat er nog veel meer van dit soort boeken van haar mogen verschijnen! Ik ben fan!

Meer recensies lezen van de boeken van Marijke Vos? Klik dan hier.

Van Chanel naar flanel

Titel: Van Chanel naar flanel
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 142
Uitgever: Loft Books (het nieuwe digitale imprint van AmboAnthos)

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *