Boekrecensies,  Chicklit

Vallen – Jackie van Laren

Ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar wat meer boeken te lezen die al voor langere tijd in mijn boekenkast staan. Vallen van Jackie van Laren is er zo een. Niet dat het verhaal me niet aansprak, maar het kwam er gewoon nooit van. Tot laatst! Ik trok het boek uit mijn boekenkast en las het in een week uit.

Waar gaat Vallen over?

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte klik te hebben met zijn driejarige zoontje.

Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien…

Anne werkt bij een tijdschrift en krijgt de kans om een populaire rockband te interviewen. Wanneer Anne een goede klik blijkt te hebben met het zoontje van de leadzanger Rory, wordt ze meegevraagd op tournee. In ruil om af en toe als kinderoppas te fungeren, krijgt ze de kans om een exclusief verhaal over de band te schrijven terwijl ze hun op de voet volgt tijdens de reis. In het begin moet ze niet veel hebben van de leden van de rockband, het zijn niet haar type mensen, toch? Maar al snel leert Anne de bandleden beter kennen en ook leadzanger Rory blijkt heel anders dan ze had gedacht.

‘Een heerlijk, luchtig verhaal. Tikkeltje voorspelbaar, maar dat maakt Vallen een perfecte chicklit waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid’

Ja hoor, daar is er weer een! Een boek over een onbekende vrouw, die verliefd wordt op een populaire rockster. Jullie kennen me inmiddels, ik houd van dit soort verhalen. Wat daarnaast een leuke bijkomstigheid is, is dat Anne journalist is die voor een tijdschrift schrijft. Zelf ben ik ook afgestudeerd journalist, dus vind ik het altijd erg leuk als de baan voorkomt in boeken. Vallen heeft echt alle ingrediënten voor een perfecte chicklit. Liefde, drama, humor, luchtigheid en een tikkeltje voorspelbaar. Kijk, ik wist natuurlijk al meteen hoe dit boek ging aflopen, maar daardoor was het zeker niet minder leuk. Jackie van Laren heeft een fijne schrijfstijl en de personages in haar boek zijn goed uitgediept waardoor je een beeld krijgt bij ieder karakter. Wel moet ik toegeven dat ik Anne af en toe een tikkeltje naïef en irritant vond, maar dat maakte het boek niet minder leuk. Als je op zoek bent naar een luchtig verhaal voor tussendoor, waarbij je kan ontsnappen naar de rock- en rollwereld en meekijkt achter de schermen van een groot tournee: dan kan ik dit boek zeker aanraden! Ik ben wel benieuwd naar meer van deze schrijfster!
Vallen

Titel: Vallen
Auteur: Jackie van Laren
Verschenen: juni 2016
Pagina’s: 400
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *