Boekrecensies

Rode letters (De anderen #1) – Anne Bishop

Rode letters (De anderen #1) - Anne BishopTitel: Rode letters
Auteur: Anne Bishop
Verschenen: 3 maart 2015
Pagina’s: 544
Uitgever: De Fontein
Originele titel: Written in Red

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen – waar de menselijke wet niet geldt…Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.

Mening over Rode letters

Rode Letters vertelt het verhaal van Meg. Gevlucht voor degene die haar gave wil gebruiken komt ze terecht bij de Anderen. In het gebied van de Anderen gelden mensenrechten niet, dat houdt in dat ze haar zonder pardon kunnen opeten. Haar voordeel is weer dat de politie daar dus ook niet zomaar komt, haar opsporen moet op deze manier een stuk moeilijker worden.
Rode letters is een totaal vernieuwend boek. Bekende karakters komen erin terug. Zo zullen fans van weerwolven en vampiers opgelucht adem halen, maar naast deze wezens kom je nog veel meer interessante personages tegen. Het boek laat zien dat de fantasy die je vaak in Young Adult boeken ziet, zeker niet alleen voor die doelgroep bestemd is.

Het is in het begin even inkomen, je bent natuurlijk niet bekend met de wereld en je hebt nog geen idee hoe het er daar aan toe gaat. Wat dat betreft is Meg de perfecte hoofdpersoon. Ook zij weet niet hoe het er aan toe gaat in die wereld, samen met Meg ben je dus eigenlijk de wereld aan het uitvinden en kom je beetje bij beetje alles te weten. Ook al is het boek wat dikker dan de meeste boeken, toch ga je als een speer door het verhaal heen. De uitleg in het boek is ontzettend interessant en totaal niet saai om te lezen. Daarnaast bouwt de spanning zich langzaam aan op, maar merk je wel duidelijk dat dit een eerste deel is. De hoogtepunten zal je denk ik pas vinden in het tweede deel, maar saai kan je het boek zeker niet noemen. Ook in het eerste deel zal je spanning vinden, maar gewoonweg nog niet super veel. Origineel is het boek zeker.

Ik verbaasde mij er telkens weer over dat ik nog nooit een boek had gelezen die op deze manier was beschreven. Je ziet het precies voor je, hoe ze eruit zien, wat er gaat gebeuren… Ja, ik ben fan! Wat kan Anne Bishop schrijven zeg, je begint aan haar boek, raakt verslaafd en voor je het weet is het boek al weer uit. Ik wil meer Meg!

Rating: 4/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *