Boeken

Unwritable – Lotte van den Noort

Na het lezen van Unsinkable, werd ik erg benieuwd naar meer verhalen van Lotte van den Noort. Toen ik het boek Unwritable van haar zag, wist ik dat ik die wilde lezen! Benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees snel de recensie!

Waar gaat Unwritable?

New Orleans, 1930 Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem.

Abbigail heeft zich aangesloten bij een verzetsgroep nadat haar leven overhoop werd gehaald. De verzetsgroep maakt zich hard voor gelijkheid in New Orleans, waar de kloof tussen arm en rijk goed zichtbaar is. Maar Abbigail kan niet volledig zichzelf zijn, omdat ze haar ware identiteit moet verbergen. Ze neemt twee alter-ego’s aan, die van de jongen Diego en de verleidelijke Salina. Abbigail hopt van de ene gevaarlijke missie naar de andere. En ondertussen moet ze ook nog proberen de irritante Jae Hawkins uit te staan.

‘De historische twist aan Unwritable van Lotte van den Noort zorgt ervoor dat het boek zich positief onderscheidt van andere Young Adults’

Het duurde dit keer iets langer voordat ik goed in het boek van Lotte van den Noort kwam. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er veel personages beschreven worden, het een onbekende plek en onbekende tijd is waardoor je even moet wennen. Maar Unwritable is wel vlot en gedetailleerd geschreven, dus nadat je kennis hebt gemaakt met de personages en de omgeving, komt het boek helemaal tot leven. Wat ik altijd een enorm leuke factor vind aan de boeken van Lotte van den Noort is de historische twist aan het verhaal. Daardoor onderscheidt deze Young Adult zich van anderen. Wat ik daarnaast mooi vind aan het boek, is de mate waarin de personages worden uitgewerkt. Ze zijn heel gedetailleerd beschreven en je leest daardoor precies hoe Abbigail en Jae naar elkaar toe groeien. Je voelt echt een bepaalde chemie tussen die twee. Daarnaast vind ik het mooi hoe het is beschreven hoe de verzetsstrijders met hun doel bezig zijn. Ze doen er alles aan om de ongelijkheid in de stad New Orleans te laten verdwijnen. Het einde heeft mij enorm verrast. Ik had niet verwacht dat het boek op deze manier zou aflopen! Maar daardoor vind ik het boek wel een stuk mooier worden.

Pluspunten: 
+ Spanningsopbouw
+ Goed uitgewerkte personages
+ Gedetailleerde uitwerking van de tijd en plek waar het boek zich afspeelt

Minpunten: 
– Het boek wist niet altijd mijn aandacht erbij te houden
– Komt wat traag op gang

Heb jij Unwritable gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

Unwritable

Titel: Unwritable
Auteur: Lotte van den Noort
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 380
Uitgeverij: Hamley Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *