Adorable Bookclub,  Thriller

Uit de schaduw – Karen Rose

Uit de schaduw is het nieuwste boek van Karen Rose. Laura van de Adorable Bookclub las het boek. Hier lees je wat zij van het boek vindt.

Waar gaat Uit de schaduw over?

De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij dokter Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?

Op een avond ziet Michael hoe zijn stiefvader zijn broertje bewusteloos probeert mee te nemen. Als Michael zijn broertje Joshua probeert te redden vluchten de twee weg. Maar tijdens het vluchten ziet Michael hoe zijn stiefvader wordt vermoord door een man. Michael probeert er alles aan te doen om Joshua te beschermen en gaat terug naar huis. Wanneer Joshua bij voetbaltraining met coach Diesel opgehaald wordt door Michael, komt coach Diesel tot te ontdekking dat Michael een wond heeft. Diesel weet wat van gebarentaal en weet Michael te overtuigen dat hij langs dokter Dani gaat. Daar komt Dokter Dani tot de ontdekking dat er wel meer aan de hand is dan alleen de wond.

‘Absoluut een aanrader als je fan bent van thrillers en misdaad verhalen!’

Als de dader door heeft dat iemand hem heeft gezien tijdens de moord, probeert hij er alles aan te doen om de losse eindjes weg te werken. Ondertussen beginnen Diesel en Dani steeds meer betrokken te raken bij de verzorging van Michael en Joshua. Zij proberen er alles aan te doen zodat de jongens veilig blijven en gaan op zoek naar de dader van de moord. De dader komt steeds dichterbij de waarheid en opent de jacht op Michael. De vrienden van Diesel en Dani werken bij de overheid en proberen de kinderen te beschermen. Terwijl ze dit doen lossen ze ook nog een zaak op met een aantal verdwijningen en gevonden lichamen, en daarbij vinden ze een verband met de stiefvader van Michael en Joshua. Hierdoor wordt het nog belangrijker om de dader snel te pakken te krijgen, voordat deze kan ontsnappen.

Karen Rose schrijft duidelijk, spannend en vanaf het begin zit je in het verhaal. Het verhaal wordt weer vanuit verschillende perspectieven geschreven, zoals we van haar eerdere boeken gewend zijn. Dit zorgt er voor dat je meteen in de spanning van het verhaal zit en je het boek moeilijk weg kunt leggen. Dit is absoluut een aanrader als je fan bent van thrillers en misdaad verhalen!

Pluspunten:
+ Spannend verhaal!
+ Je leest vanuit verschillende personen.
+ Herkenbare personages uit eerdere boeken.

Minpunten:
– Het boek is moeilijk weg te leggen.

Bestel hier het boek bij Bol.com.

uit de schaduw

Titel: Uit de schaduw
Auteur: Karen Rose
Verschenen: Februari 2022
Pagina’s:  556
Uitgever: Uitgeverij de fontein
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *