Twintig regels liefde
Boekrecensies,  Roman

Twintig regels liefde – Rowan Coleman

Je zou Twintig regels liefde alleen al om het prachtige omslag lezen, toch? Toen ik dit boek van Rowan Coleman binnenkreeg, kon ik niet wachten om er in te beginnen. Benieuwd wat ik van het boek vond? Lees dan gauw verder.

Waar gaat Twintig regels liefde over?

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

In Twintig regels liefde volg je drie personages en daarmee dus drie verschillende verhalen. In het begin vond ik het wat lastig om de drie verhaallijnen te volgen, helemaal om dat er na ieder hoofdstuk een brief komt. Deze brieven zijn allemaal geschreven door Stella, die in een hospice werkt. Zij schrijft deze brieven namens haar patiënten en deze brieven worden verstuurd na dat de persoon is overleden. Dat zorgt soms voor traanogen, opgelet! De meeste brieven hebben niks te maken met het verhaal, maar zijn gewoon ‘random’ brieven van patiënten.

De drie hoofdpersonen zijn Stella, Hugh en Hope. Stella is verpleegster en werkt alleen ’s nachts in het hospice. Ze heeft een man die een been is verloren door de oorlog en deze relatie gaat niet heel soepel. Hier kom je ook meer over te weten. Hugh is in de steek gelaten door zijn moeder, omdat zij zelfmoord heeft gepleegd. Dan komt hij wel achter een hele bijzondere en rare ontdekking door een van de brieven van Stella… Hope ligt in het hospice bij Stella en heeft taaislijmziekte. Ze is nog hartstikke jong en zou ik de bloei van haar leven moeten staan, maar door haar ziekte kan ze weinig. Ze heeft wel een beste vriend die haar regelmatig komt opzoeken en daar zit toch meer achter dan ze altijd dacht.

“Twintig regels liefde heeft me aangegrepen en het duurde even voordat ik weer in een ander boek kon beginnen.”

Het boek zit mooi in elkaar en aan het eind komt er heel veel samen. Er gebeuren onverwachte dingen en de schrijfstijl van Rowan Coleman is erg prettig. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van het boek en ik ging er dus redelijk blanco in. En dat is maar goed ook denk ik, want ik heb een heleboel recensies gelezen van mensen die het boek vonden tegenvallen, omdat ze er teveel van hadden verwacht. Het boek heeft me aangegrepen en het duurde even voordat ik weer in een ander boek kon beginnen. Ik vind dat dat altijd veel zegt over een boek, want dan moet je er nog even over nadenken en moet je het nog laten binnenkomen. Ik heb in ieder geval erg genoten van dit bijzondere boek! Aanrader!

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Rowan Coleman.

Twintig regels liefdeTitel: Twintig regels liefde
Auteur: Rowan Coleman
Verschenen: Maart 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Boekerij 
Oorspronkelijke titel: We all are made of stars

bol-button

Rating: 4/5

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.